Brussels Gewest

Brussels Bike Solutions: debatteer mee! - 1 december

Fietsersbond Brussel-Zuid nodigt David Helbich, Duits-Brussels kunstenaar met specifieke interesse voor interventies en interacties in de openbare ruimte, uit om deels samen, te werken aan ‘Brussels Bike Solutions’.


Schaarbeek: testfase Berenkuil - Paviljoenplein

Sinds 22 oktober 2014 wordt het nieuwe verkeersplan voor de omgeving van de Berenkuil en het Paviljoenplein gedurende 6 maanden, tot eind april, getest.

Niet enkel voorziet men er 3 ronde punten, maar wordt de tunnel die de Paviljoenstraat met het Masuiplein verbindt enkel toegankelijk voor fietsers en bussen!

Maken die ingrepen het volgens jou veiliger om te fietsen?


Actie verkeersveiligheid - vrijdag 17 oktober

Met coureurs en speedguns voeren we vrijdag 17 oktober snelheidscontroles uit aan Brussel Congres. Snelheid is en blijft de voornaamste oorzaak van zware ongevallen, toch respecteren veel automobilisten de limieten niet en zijn er te weinig controles - vooral in de bebouwde kom, waar nochtans de meeste fietsers en voetgangers zijn.

De actie is een initiatief van de Fietsersbond, GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens, European Union Cyclists' Group en krijgt de steun van Ouders van Verongelukte Kinderen.


Infoavond Fiets-GEN - 1 oktober 2014

De Fietsersbond en GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens kijken vol spanning uit naar de komst van het Fiets-GEN *. Helaas boekt het Fiets-GEN niet overal dezelfde vooruitgang. Daarom organiseren we de betrokken partijen** uit voor een stand van zaken.


Participatietraject heraanleg centrale lanen: start 29 september 2014

Dankzij onze lokale afdeling van Brussel-Stad kwam er in 2012 een fietspad op de centrale lanen te liggen, en mede dankzij Pic Nic the Streets kwam de heraanleg van het Beursplein en het circulatieplan maximaal onder de aandacht te staan.

Die heraanleg zit nu in een stroomversnelling: op maandag 29 september startte het participatieproject met een Kick-off in de Beurs, waar je je kon inschrijven voor de workshops en terreinbezoeken.


Fietsersbond zet Brusselse ministers op de fiets

Op donderdag 18 september 2014 maakten de Fietsersbond en GRACQ samen met alle Brusselse ministers en staatssecretarissen een korte fietstocht, naar aanleiding van de Week van Vervoering. Na afloop overhandigden we aan ieder van hen een brief met voorstellen voor hun beleidsdomein om het fietsgebruik in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te stimuleren.

Alle Brusselse ministers en staatssecretarissen namen deel en toonden alvast hun goodwill voor de fietsers in Brussel. Ook de pers was talrijk aanwezig om de symbolische gebeurtenis vast te leggen in woord en beeld.


Brusselse regering springt op de fiets!

Op donderdag 18 september 2014 maken de Fietsersbond en GRACQ samen met alle Brusselse ministers en staatssecretarissen een korte fietstocht, en dat naar aanleiding van de Week van Vervoering. Na afloop overhandigen we aan ieder van hen een brief met voorstellen voor hun beleidsdomein om het fietsgebruik in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te stimuleren.


Etats des Lieux ZOEKT HULP voor fietstocht Brussel - Sint-Stevens-Woluwe - 6 september

Etat des Lieux (Facebook) organiseert op zaterdag 6 september haar derde lezing ‘Habermas Revisited’, een tweetalige activiteit, aan het Woluweveld in Sint-Stevens-Woluwe die ruimtelijke ordening en architectuur in een filosofisch daglicht stelt.

Etat des Lieux wil de bezoekers aanzetten om op een duurzame manier deel te nemen aan de lezing, en voorziet een fietstocht van Brussel centrum tot Sint-Stevens-Woluwe. De Fietsersbond steunt dit initiatief en helpt hier graag aan mee.

GEZOCHT:


Zuidfoor - Haachtsesteenweg

Vertoefde je in juli en augustus in Brussel? Dan ving je zeker iets op over het fietspad in de Zuidstraat, dat tijdens de Zuidfoor weinig gerespecteerd werd door automobilisten.

Fietsersbond en GRACQ grepen in en namen contact op met het bevoegde commissariaat. Haar beschikbare mankracht deed er alles aan om de foutparkeerders op de Zuidfoor terecht te wijzen en te beboeten. Ook Brussel Mobiliteit werd gecontacteerd mits zij verantwoordelijk was voor de blokken die het tijdelijke fietspad afscheidden van het gemotoriseerd verkeer.


Inhoud syndiceren