Brussels Gewest

Brusselse regering springt op de fiets!

Op donderdag 18 september 2014 maken de Fietsersbond en GRACQ samen met alle Brusselse ministers en staatssecretarissen een korte fietstocht, en dat naar aanleiding van de Week van Vervoering. Na afloop overhandigen we aan ieder van hen een brief met voorstellen voor hun beleidsdomein om het fietsgebruik in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te stimuleren.


Etats des Lieux ZOEKT HULP voor fietstocht Brussel - Sint-Stevens-Woluwe - 6 september

Etat des Lieux (Facebook) organiseert op zaterdag 6 september haar derde lezing ‘Habermas Revisited’, een tweetalige activiteit, aan het Woluweveld in Sint-Stevens-Woluwe die ruimtelijke ordening en architectuur in een filosofisch daglicht stelt.

Etat des Lieux wil de bezoekers aanzetten om op een duurzame manier deel te nemen aan de lezing, en voorziet een fietstocht van Brussel centrum tot Sint-Stevens-Woluwe. De Fietsersbond steunt dit initiatief en helpt hier graag aan mee.

GEZOCHT:


Zuidfoor - Haachtsesteenweg

Vertoefde je in juli en augustus in Brussel? Dan ving je zeker iets op over het fietspad in de Zuidstraat, dat tijdens de Zuidfoor weinig gerespecteerd werd door automobilisten.

Fietsersbond en GRACQ grepen in en namen contact op met het bevoegde commissariaat. Haar beschikbare mankracht deed er alles aan om de foutparkeerders op de Zuidfoor terecht te wijzen en te beboeten. Ook Brussel Mobiliteit werd gecontacteerd mits zij verantwoordelijk was voor de blokken die het tijdelijke fietspad afscheidden van het gemotoriseerd verkeer.


Week van Vervoering & Autoloze Zondag – 15-22 september

In 2014 focust de Week van Vervoering op woon-school- en woon-werkverkeer. Tal van scholen en bedrijven organiseren activiteiten en nemen deel aan de wedstrijden van Brussel Mobiliteit. WebsiteFacebookpagina.

> Neem deel aan het mobiliteitsspel van de Week van Vervoering en win leuke prijzen.

Een uitgebreid overzicht van de fietsactiviteiten


Repair Café Haren - 13 september

Is je stalen ros zijn laatste adem aan het uitblazen? Op zaterdag 13 september kan je tijdens de Harense dorpsfeesten naar het Repair Café Haren dat in het teken staat van de fiets.


'Uit de file' café - 27 augustus

Wil jij ook uit de file? Of wil je de file uit je buurt?

Beweging.net zet een campagne op voor pendelaars en bewoners uit de regio. Een positieve campagne, niet tegen de auto. Wel voor infrastructuur voor mobiliteitsalternatieven. VOOR Brabantnet (De Lijn) VOOR fietssnelwegen VOOR bussen, treinen en overstapparkings (fietsen en auto’s). Vanaf september wil Beweging.net starten met een campagne rond de tramlijnen die De Lijn wil uitbouwen ten noorden van Brussel.


GEZOCHT Experts anti-fietsdiefstal - 1 juni

Naar goede gewoonte zijn de fietsverenigingen weer vertegenwoordigd op het Groot Milieufeest dat doorgaat op zondag 1 juni in het Jubelpark, met als thema: ons leefmilieu over 25 jaar.


Ontmoet fietsers uit Oudergem: wees erbij op 8 mei!

Fietsersbond en GRACQ-Les cyclistes Quotidiens nodigen samen hun leden en kennissen uit Molenbeek uit om elkaar te ontmoeten en om in de toekomst samen kleine of grote acties op te zetten om Molenbeek fietsvriendelijker te maken.

 

 

 

 

 


Ontmoet fietsers uit Molenbeek: wees erbij op 6 mei

Fietsersbond en GRACQ-Les cyclistes Quotidiens nodigen samen hun leden en kennissen uit Molenbeek uit om elkaar te ontmoeten en om in de toekomst samen kleine of grote acties op te zetten om Molenbeek fietsvriendelijker te maken.

 

 

 

 

 


Inhoud syndiceren