Brussels Gewest

Apéro Vélo op 27 maart

Voor de tweede maal organiseren Fietsersbond en GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens een Apéro Vélo voor al hun leden en sympathisanten uit het Brusselse en omstreken.

Kom langs, en hef samen met ons het glas op… jullie zelf!

Iedereen is welkom in 'Le 139' in Schaarbeek (Avenue Emile Maxlaan 139 - kaart), van 17u30 t.e.m. 21u.


Affiche - Contact


Conferentie Shaker Mobiliteit - 10 maart

Op dinsdag 10 maart organiseert BLED (Berchem Lokaal en Duurzaam) een bijeenkomst over mobiliteit. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig zijn.

Mobiliteit in Brussel is een veelbesproken onderwerp. Veel mensen vinden Brussel vooral een autostad, maar er zijn ook vele bekende en minder bekende alternatieven om u duurzaam en zonder stress te verplaatsen.

Tijdens de BLED bijeenkomst zullen verschillende partijen - MIVB, alternatieven voor autodelen, Fietsersbond/GRACQ, ... - aanwezig zijn om u te hierover informeren en met u in gesprek te gaan.

Praktisch


Openbaar onderzoek Ninoofsepoort

Twee jaar geleden kwam er heel wat protest op de plannen voor de heraanleg van de Ninoofsepoort. Voor fietsers en voetgangers waren de plannen onveilig en weinig comfortabel, en men was niet enthousiast om een tram door het park te laten rijden.

Nieuw openbaar onderzoek

Inmiddels werden de plannen aangepast; zo wordt de tram doorverwezen naar de Ninoofsesteenweg. Tot 11 maart kunnen we reageren op het openbaar onderzoek, en suggesties voor verbetering inzake het fietsen doorgeven. Meer uitleg - bekijk de plannen


Coach een beginnende fietser in Brussel

Fietsen in Brussel: veel mensen wagen zich er niet aan en staan nog liever in de file. De jaarlijkse actie Bike Experience geeft hen de kans om de fiets toch eens uit te proberen, met de hulp van een coach.

Schrijf je in voor Bike Experience, je wordt dan voor 3 dagen gekoppeld aan iemand wiens route niet ver van de jouwe ligt.


Nationale applausdag: klap mee voor fietsers op 20 maart aan Merode!

Op vrijdag 20 maart organiseert de Fietserbond voor de tweede maal een nationale applausdag.

Met de applausactie willen we het fietsen op een positieve manier in de kijker zetten en fietsers aanmoedigen en belonen, maar ook automobilisten subtiel aanmoedigen om op de fiets te kruipen.

Groot applaus aan Merode!

In 2015 organiseren we de actie voor de eerste maal ook in Brussel.


Cycle Power Parcours: brainstorm editie 2015

Het is tijd om Cycle Power Parcours 2015 te lanceren! De editie van vorig jaar was een daverend succes, en ook in 2015 staat er een nieuwe Cycle Power Parcours op het programma.

Op dinsdag 10 februari wordt teruggeblikt en worden nieuwe werkgroepen opgestart.

Andere jeugdorganisaties, en vooral jongeren, zijn welkom!


Openbaar Onderzoek Bloemenhofwijk

Tot 13 februari 2015 kan je reageren op de plannen voor de Bloemenhofwijk.

Het betreft onder andere de reconstructie van eiland Fontainas, met onder de bouw van 4 gebouwen en een ondergrondse parking van 42 plaatsen, de aanleg van een nieuwe sporthal, de heraanleg van het Fontainaspark en de onmiddellijke omgeving en de heraanleg van de Rapenstraat.


Inschrijvingen Bike Experience Challenge 2015 van start!

Wil je meer collega's op de fiets krijgen in Brussel? Wil je de fiets promoten op het werk? Bike Experience steekt een handje toe van 27 april tot 8 mei 2015.

Schrijf je organisatie in voor de Bike Experience Challenge, overtuig zo veel mogelijk werknemers om mee te doen als Biker of Coach en win de Award. Vorig jaar namen 41 organisaties deel.


Fietscolloquium - 27 januari 2015

Op dinsdag 27 januari gaat naar goede gewoonte het fietscolloquium opnieuw door, in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.


Inhoud syndiceren