Brussels Gewest

Fietscolloquium - 27 januari

Op dinsdag 27 januari gaat naar goede gewoonte het fietscolloquium opnieuw door, in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Programma:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


Fietsontbijt - 18 december 2014

Ook dit jaar trakteren de fietsverenigingen en Brussel Mobiliteit de fietsende pendelaar in de winter opnieuw op een fietsontbijt. Daar bovenop ontvangen ze nog een winterpakket ‘veiligheid en verlichting’!

Fietsers die tussen 7 en 9 uur langs de Vlaamsepoort kunnen genieten van een DJ-set van de Brusselse Fietsmanager.

Daarnaast kan je tussen 7 en 9 uur ook terecht bij de volgende Fietspunten :

  • Fietspunt Noord, kant Rogier
  • Fietspunt Centraal, Magdalenastraat
  • Fietspunt Zuid, Fonsnylaan 47
  • Fietspunt Luxemburg!, kant Trierstraat

 

Download de flyer en affiche en verspreid ze op je werk, in je lokale gemeenschapscentrum, onder je vrienden...

Website Fietsontbijt (Brussel Mobiliteit)


Internationale Dag van de Vrijwilliger: Apéro Vélo op 5 december

‘Vrijwilligers worden niet betaald omdat ze waardeloos zijn… maar omdat ze onbetaalbaar zijn!’

Daarom organiseren de Fietsersbond en GRACQ op vrijdag 5 december, de internationale Dag van de Vrijwilliger, een Apéro Vélo voor al haar leden en sympathisanten uit het Brusselse en omstreken.

Kom langs, en hef samen met ons het glas op… jullie zelf! ; ) Iedereen is welkom in het Elzenhof, van 17u30 t.e.m. 20u30

Affiche - Meer info


Villo!

Tips, vragen, en bemerkingen

Wie met vragen zit, of bemerkingen of tips heeft om het Villo! systeem te verbeteren, kan op twee manieren aan de slag:

  1. Vul het Villo! contactformulier in.
  2. Stuur Villo! en stuur een mailtje en plaats de Fietsersbond in CC.

 

De tweede optie is natuurlijk interessanter mits de Fietsersbond op die manier ook op de hoogte is van de bekommernissen van de gebruikers, en dit mee kan opvolgen via het Villo!-gebruikerscomité.


06/11/2014 - Fietsen is geen randverschijnsel

Het intergewestelijk overleg van 5 november over mobiliteit werd de fiets schromelijk over het hoofd gezien. Men vergat het Fiets-GEN op de agenda te zetten, nochtans een intergewestelijk thema bij uitstek.

Het Fiets-GEN (Gewestelijk Expresnetwerk) omvat 400 km geplande fietspaden die de rand verbinden met het Brussels Gewestelijk Fietsroutenetwerk. Gezien de mobiliteitsknoop in deze omgeving biedt het Fiets-GEN een enorm potentieel als oplossing voor woon-werkverkeer.


Brussels Bike Solutions: debatteer mee! - 1 december


Fietsersbond Brussel-Zuid nodigt David Helbich, Duits-Brussels kunstenaar met specifieke interesse voor interventies en interacties in de openbare ruimte, uit om deels samen, te werken aan ‘Brussels Bike Solutions’.


Schaarbeek: testfase Berenkuil - Paviljoenplein

Sinds 22 oktober 2014 wordt het nieuwe verkeersplan voor de omgeving van de Berenkuil en het Paviljoenplein gedurende 6 maanden, tot eind april, getest.

Niet enkel voorziet men er 3 ronde punten, maar wordt de tunnel die de Paviljoenstraat met het Masuiplein verbindt enkel toegankelijk voor fietsers en bussen!

Maken die ingrepen het volgens jou veiliger om te fietsen?


Actie verkeersveiligheid - vrijdag 17 oktober

Met coureurs en speedguns voeren we vrijdag 17 oktober snelheidscontroles uit aan Brussel Congres. Snelheid is en blijft de voornaamste oorzaak van zware ongevallen, toch respecteren veel automobilisten de limieten niet en zijn er te weinig controles - vooral in de bebouwde kom, waar nochtans de meeste fietsers en voetgangers zijn.

De actie is een initiatief van de Fietsersbond, GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens, European Union Cyclists' Group en krijgt de steun van Ouders van Verongelukte Kinderen.


Infoavond Fiets-GEN - 1 oktober 2014

De Fietsersbond en GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens kijken vol spanning uit naar de komst van het Fiets-GEN *. Helaas boekt het Fiets-GEN niet overal dezelfde vooruitgang. Daarom organiseren we de betrokken partijen** uit voor een stand van zaken.


Inhoud syndiceren