Brussels Gewest

10/04/2014 - Eerste stap naar de heraanleg van een fietsvriendelijke Generaal Jacqueslaan

Het was bijna aan ons voorbijgegaan, maar de Generaal Jacqueslaan aan de VUB in Elsene zal er binnenkort helemaal anders uitzien, en dit gedurende een periode van zes maanden. Als fietser kan je niet volkomen tevreden zijn met een fietspad van simpelweg enkele gemarkeerde stippellijnen, maar de testfase is een belangrijke stap in het befietsbaar maken van de verkeersader en de kleine ring van Brussel.


Haal oude fietsen van stal en start je eigen Repair Café!

Met de hulp van Netwerk Bewust Verbruiken kan je zo je eigen Repair Café opstarten!

Momenteel zijn er al zo'n 70 in Vlaanderen in Brussel, maar dat kunnen er meer zijn. Bijvoorbeeld rond de fiets! Dat kan eenmalig, maar ook meerdere keren. Heb je zin om in je straat of met enkele vrienden aan de slag te gaan, dan kan je via Netwerk Bewust Verbruiken een draaiboek en communicatiemateriaal verkrijgen, incl. advies op maat!


Evalueer het fietsbeleid van Sint-Pieters-Woluwe!

Sint-Pieters-Woluwe gaat van start met een Bypad-audit van haar fietsbeleid, na de 6 gemeenten die hier in 2012 al aan deelnamen.

Ook de Fietsersbond en GRACQ worden hierbij opnieuw betrokken en daarbij is jouw stem van groot belang: men zal een werkgroep samenstellen die bestaat uit:


Promoot Bike Experience in jouw gemeente!

Dankzij Bike Experience kunnen nieuwe fietsers, Bikers, van 5 tot en met 16 mei deskundige begeleiding krijgen van een persoonlijke coach die hetzelfde woon-werktraject aflegt. Hiervoor zoeken we tal van ervaren fietsers die zich als Coach wensen op te geven!

Heb jij zin om fietsers mee te overtuigen op 3 en 4 april, tussen 8 en 9u? We zoeken fietsers die tussen 8 en 9u de woon-werkfietsers met veel enthousiasme een flyer willen overhandigen.


Duurzame voeding vlakbij? Herontdek ruraal Haren per fiets op 17 april!

Op 17 april 2014, de internationale dag van de boerenstrijd maakt Terre-en-vue er een feest van door boeren, burgers, pataten en debatten samen te brengen in ruraal Haren, ja die zo vaak vergeten landelijke gemeente van Brussel. Er zijn ook biofrietjes en folk dans. Je komt er alles te weten over toegang tot grond, stadslandbouw, korte keten, veerkracht, de patat en hoe de die plant, onderhoudt, oogst en bereidt. Er zullen ook heel wat activiteiten voor kinderen zijn.


KVS beloont fietsers op 25 april - help mee!

KVS beloont haar fietsende bezoekers, die op 25 april de voorstelling 'Mest - Hunger for trade' bijwonen met een gratis drankje, bewaakte stalling, en gravering.

De Fietsersbond en GRACQ zullen die avond de fietsers verwelkomen, mee de fietsenstalling bewaken, fietsen graveren en fietsers te woord staan.

Helpen? We zoeken nog enkele enthousiastelingen die ons tussen 20u en 22u een half uurtje of uurtje willen vergezellen en helpen.


Evalueer het fietsbeleid van Molenbeek!

Molenbeek gaat van start met een Bypad-audit van haar fietsbeleid, na de 6 gemeenten die hier in 2012 al aan deelnamen. 

Ook de Fietsersbond en GRACQ worden hierbij opnieuw betrokken en daarbij is jouw stem van groot belang: men zal een werkgroep samenstellen die bestaat uit:


Gezocht: kruispunten waar je rechtsaf of door het rood kan

Zijn er volgens jou nog kruispunten met lichten in Brussel waar je als fietser zonder enig probleem rechtsaf of door kan rijden wanneer het licht op rood staat ? Mail je suggesties naar Brussel Mobiliteit en plaats de lokale mobiliteitsverantwoordelijke en de Fietsersbond in CC.


Memorandum van de Brusselse fietsverenigingen

"Ik wil gerust voor u stemmen, als ik er maar op de fiets geraak." Voor het memorandum voor de Brusselse regionale verkiezingen werkten de drie Brusselse leden- en fietsverenigingen samen: de Fietsersbond, GRACQ - Les Cyclistes Quotidiens en European Union Cyclists’ Group (EUCG).


Inhoud syndiceren