Brussels Gewest

'Uit de file' café - 27 augustus

Wil jij ook uit de file? Of wil je de file uit je buurt?

Beweging.net zet een campagne op voor pendelaars en bewoners uit de regio. Een positieve campagne, niet tegen de auto. Wel voor infrastructuur voor mobiliteitsalternatieven. VOOR Brabantnet (De Lijn) VOOR fietssnelwegen VOOR bussen, treinen en overstapparkings (fietsen en auto’s). Vanaf september wil Beweging.net starten met een campagne rond de tramlijnen die De Lijn wil uitbouwen ten noorden van Brussel.


GEZOCHT Experts anti-fietsdiefstal - 1 juni

Naar goede gewoonte zijn de fietsverenigingen weer vertegenwoordigd op het Groot Milieufeest dat doorgaat op zondag 1 juni in het Jubelpark, met als thema: ons leefmilieu over 25 jaar.


Ontmoet fietsers uit Oudergem: wees erbij op 8 mei!

Fietsersbond en GRACQ-Les cyclistes Quotidiens nodigen samen hun leden en kennissen uit Molenbeek uit om elkaar te ontmoeten en om in de toekomst samen kleine of grote acties op te zetten om Molenbeek fietsvriendelijker te maken.

 

 

 

 

 


Ontmoet fietsers uit Molenbeek: wees erbij op 6 mei

Fietsersbond en GRACQ-Les cyclistes Quotidiens nodigen samen hun leden en kennissen uit Molenbeek uit om elkaar te ontmoeten en om in de toekomst samen kleine of grote acties op te zetten om Molenbeek fietsvriendelijker te maken.

 

 

 

 

 


10/04/2014 - Eerste stap naar de heraanleg van een fietsvriendelijke Generaal Jacqueslaan

Het was bijna aan ons voorbijgegaan, maar de Generaal Jacqueslaan aan de VUB in Elsene zal er binnenkort helemaal anders uitzien, en dit gedurende een periode van zes maanden. Als fietser kan je niet volkomen tevreden zijn met een fietspad van simpelweg enkele gemarkeerde stippellijnen, maar de testfase is een belangrijke stap in het befietsbaar maken van de verkeersader en de kleine ring van Brussel.


Haal oude fietsen van stal en start je eigen Repair Café!

Met de hulp van Netwerk Bewust Verbruiken kan je zo je eigen Repair Café opstarten!

Momenteel zijn er al zo'n 70 in Vlaanderen in Brussel, maar dat kunnen er meer zijn. Bijvoorbeeld rond de fiets! Dat kan eenmalig, maar ook meerdere keren. Heb je zin om in je straat of met enkele vrienden aan de slag te gaan, dan kan je via Netwerk Bewust Verbruiken een draaiboek en communicatiemateriaal verkrijgen, incl. advies op maat!


Evalueer het fietsbeleid van Sint-Pieters-Woluwe!

Sint-Pieters-Woluwe gaat van start met een Bypad-audit van haar fietsbeleid, na de 6 gemeenten die hier in 2012 al aan deelnamen.

Ook de Fietsersbond en GRACQ worden hierbij opnieuw betrokken en daarbij is jouw stem van groot belang: men zal een werkgroep samenstellen die bestaat uit:


Promoot Bike Experience in jouw gemeente!

Dankzij Bike Experience kunnen nieuwe fietsers, Bikers, van 5 tot en met 16 mei deskundige begeleiding krijgen van een persoonlijke coach die hetzelfde woon-werktraject aflegt. Hiervoor zoeken we tal van ervaren fietsers die zich als Coach wensen op te geven!

Heb jij zin om fietsers mee te overtuigen op 3 en 4 april, tussen 8 en 9u? We zoeken fietsers die tussen 8 en 9u de woon-werkfietsers met veel enthousiasme een flyer willen overhandigen.


Duurzame voeding vlakbij? Herontdek ruraal Haren per fiets op 17 april!

Op 17 april 2014, de internationale dag van de boerenstrijd maakt Terre-en-vue er een feest van door boeren, burgers, pataten en debatten samen te brengen in ruraal Haren, ja die zo vaak vergeten landelijke gemeente van Brussel. Er zijn ook biofrietjes en folk dans. Je komt er alles te weten over toegang tot grond, stadslandbouw, korte keten, veerkracht, de patat en hoe de die plant, onderhoudt, oogst en bereidt. Er zullen ook heel wat activiteiten voor kinderen zijn.


Inhoud syndiceren