Brussels Gewest

Platform Pentagone: Algemene Vergadering - 27 april 2015

Hoe kunnen we nog efficiënter zijn in de strijd voor een stad zonder 4 nieuwe parkings of miniring? Welke acties zijn of worden gepland door burgers, verenigingen, comités, scholen, ... ? Geen parking onder Vossenplein! Welkom parking Brigitinnes? Is het mobiliteitsplan “compleet voorbijgestreefd”, zoals Yvan Mayeur zegt? Doen we verder met de verschillende groepen binnen Platform Pentagone? Hoe creëren we een nog betere link tussen de verschillende dynamieken die bezig zijn?

Hoog tijd voor een plenaire bijeenkomst! Jawel! 

Datum: 27 april 2015, om 19u
Locatie: LE SPACE: Sleutelstraat 26, 1000 Brussel
Contact: platformpentagone@gmail.com


Informatienamiddag circulatieplan Vijfhoek - 27 april 2015

De Stad Brussel stelt op deze informatiemiddag het nieuwe circulatieplan voor de Vijfhoek van Brussel voor.

Op 29 juni 2015 treedt dit circulatieplan vervroegd in werking. De voetgangerszone in de Vijfhoek breidt uit en een bestemmingslus leidt het verkeer in één richting naar de publieke parkings. Gedurende acht maanden wordt de nieuwe verkeerscirculatie dan getest.

Dit infomoment geeft een stand van zaken en meer uitleg over de details van het nieuwe circulatieplan. Na een korte toelichting over de algemene principes van het circulatieplan kunnen de plannen ingekeken worden. Daarna kunnen er vragen gesteld worden.

Wanneer: maandag 27 april 2015 om 16u30
Waar:  Militiezaal (Salle des Milices) Stadhuis Brussel, Grote Markt te 1000 Brussel


Geen beweging in de Zonder Wetstraat

UPDATE 10-04-2015: Bedankt iedereen, onze actie heeft effect gehad! Mayeur stuurt fietsbrigades naar de Wetstraat om aannemers die fietsers hinderen, op de bon te zetten. Lees meer op Brussel Nieuws


Fiets-GEN in de kijker: fietstocht op 7 mei

De Fietsersbond en GRACQ willen het Fiets-GEN terug op de agenda plaatsen van de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Gewest.

Sinds enkele maanden vraagt een werkgroep - Fietsersbond Halle, Beersel, S-P-leeuw, Pajottenland - aandacht voor het zuidelijke deel van de kanaalroute op het grondgebied van Vlaanderen, en wil ze ook op het grondgebied van Brussel verbetering.

Ook Bral wil dat Fiets-GEN promoten als efficiënte fiets-as voor woon-werkverkeer én als recreatieve as. Op haar initiatief organiseren we samen een fietstocht op donderdag 7 mei van Halle naar Brussel, met een ontbijt op de gewestgrens. De bevoegde politici worden uitgenodigd.

VERSTERK ONZE BOODSCHAP EN FIETS MEE!


Leer (iemand) fietsen in Brussel

Fietsen in Brussel: veel mensen wagen zich er niet aan en staan nog liever in de file. De jaarlijkse actie Bike Experience geeft hen de kans om de fiets toch eens uit te proberen, met de hulp van een coach.

Schrijf je in voor Bike Experience, je wordt dan voor 3 dagen gekoppeld aan iemand wiens route niet ver van de jouwe ligt.


Apéro Vélo op 27 maart

Voor de tweede maal organiseren Fietsersbond en GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens een Apéro Vélo voor al hun leden en sympathisanten uit het Brusselse en omstreken.

Kom langs, en hef samen met ons het glas op… jullie zelf!

Iedereen is welkom in 'Le 139' in Schaarbeek (Avenue Emile Maxlaan 139 - kaart), van 17u30 t.e.m. 21u.


Affiche - Contact

 

Bekijk de foto's


Conferentie Shaker Mobiliteit - 10 maart

Op dinsdag 10 maart organiseert BLED (Berchem Lokaal en Duurzaam) een bijeenkomst over mobiliteit. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig zijn.

Mobiliteit in Brussel is een veelbesproken onderwerp. Veel mensen vinden Brussel vooral een autostad, maar er zijn ook vele bekende en minder bekende alternatieven om u duurzaam en zonder stress te verplaatsen.

Tijdens de BLED bijeenkomst zullen verschillende partijen - MIVB, alternatieven voor autodelen, Fietsersbond/GRACQ, ... - aanwezig zijn om u te hierover informeren en met u in gesprek te gaan.

Praktisch


Openbaar onderzoek Ninoofsepoort

Twee jaar geleden kwam er heel wat protest op de plannen voor de heraanleg van de Ninoofsepoort. Voor fietsers en voetgangers waren de plannen onveilig en weinig comfortabel, en men was niet enthousiast om een tram door het park te laten rijden.

Nieuw openbaar onderzoek

Inmiddels werden de plannen aangepast; zo wordt de tram doorverwezen naar de Ninoofsesteenweg. Tot 11 maart kunnen we reageren op het openbaar onderzoek, en suggesties voor verbetering inzake het fietsen doorgeven. Meer uitleg - bekijk de plannen


Nationale applausdag: klap mee voor fietsers op 20 maart aan Merode!

Op vrijdag 20 maart organiseert de Fietserbond voor de tweede maal een nationale applausdag.

Met de applausactie willen we het fietsen op een positieve manier in de kijker zetten en fietsers aanmoedigen en belonen, maar ook automobilisten subtiel aanmoedigen om op de fiets te kruipen.

Groot applaus aan Merode!

In 2015 organiseren we de actie voor de eerste maal ook in Brussel.


Inhoud syndiceren