Brussels Gewest

Infoavond Fiets-GEN - 1 oktober 2014

De Fietsersbond en GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens kijken vol spanning uit naar de komst van het Fiets-GEN *. Helaas boekt het Fiets-GEN niet overal dezelfde vooruitgang. Daarom organiseren we de betrokken partijen** uit voor een stand van zaken.


Participatietraject heraanleg centrale lanen: start 29 september 2014

Dankzij onze lokale afdeling van Brussel-Stad kwam er in 2012 een fietspad op de centrale lanen te liggen, en mede dankzij Pic Nic the Streets kwam de heraanleg van het Beursplein en het circulatieplan maximaal onder de aandacht te staan.

Die heraanleg zit nu in een stroomversnelling: op maandag 29 september start het participatieproject met een Kick-off in de Beurs, waar je je kan inschrijven voor de workshops en terreinbezoeken.


Fietsersbond zet Brusselse ministers op de fiets

Op donderdag 18 september 2014 maakten de Fietsersbond en GRACQ samen met alle Brusselse ministers en staatssecretarissen een korte fietstocht, naar aanleiding van de Week van Vervoering. Na afloop overhandigden we aan ieder van hen een brief met voorstellen voor hun beleidsdomein om het fietsgebruik in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te stimuleren.

Alle Brusselse ministers en staatssecretarissen namen deel en toonden alvast hun goodwill voor de fietsers in Brussel. Ook de pers was talrijk aanwezig om de symbolische gebeurtenis vast te leggen in woord en beeld.


Brusselse regering springt op de fiets!

Op donderdag 18 september 2014 maken de Fietsersbond en GRACQ samen met alle Brusselse ministers en staatssecretarissen een korte fietstocht, en dat naar aanleiding van de Week van Vervoering. Na afloop overhandigen we aan ieder van hen een brief met voorstellen voor hun beleidsdomein om het fietsgebruik in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te stimuleren.


Etats des Lieux ZOEKT HULP voor fietstocht Brussel - Sint-Stevens-Woluwe - 6 september

Etat des Lieux (Facebook) organiseert op zaterdag 6 september haar derde lezing ‘Habermas Revisited’, een tweetalige activiteit, aan het Woluweveld in Sint-Stevens-Woluwe die ruimtelijke ordening en architectuur in een filosofisch daglicht stelt.

Etat des Lieux wil de bezoekers aanzetten om op een duurzame manier deel te nemen aan de lezing, en voorziet een fietstocht van Brussel centrum tot Sint-Stevens-Woluwe. De Fietsersbond steunt dit initiatief en helpt hier graag aan mee.

GEZOCHT:


Zuidfoor - Haachtsesteenweg

Vertoefde je in juli en augustus in Brussel? Dan ving je zeker iets op over het fietspad in de Zuidstraat, dat tijdens de Zuidfoor weinig gerespecteerd werd door automobilisten.

Fietsersbond en GRACQ grepen in en namen contact op met het bevoegde commissariaat. Haar beschikbare mankracht deed er alles aan om de foutparkeerders op de Zuidfoor terecht te wijzen en te beboeten. Ook Brussel Mobiliteit werd gecontacteerd mits zij verantwoordelijk was voor de blokken die het tijdelijke fietspad afscheidden van het gemotoriseerd verkeer.


Week van Vervoering & Autoloze Zondag – 15-22 september

In 2014 focust de Week van Vervoering op woon-school- en woon-werkverkeer. Tal van scholen en bedrijven organiseren activiteiten en nemen deel aan de wedstrijden van Brussel Mobiliteit. WebsiteFacebookpagina.

> Neem deel aan het mobiliteitsspel van de Week van Vervoering en win leuke prijzen.

Een uitgebreid overzicht van de fietsactiviteiten


Repair Café Haren - 13 september

Is je stalen ros zijn laatste adem aan het uitblazen? Op zaterdag 13 september kan je tijdens de Harense dorpsfeesten naar het Repair Café Haren dat in het teken staat van de fiets.


'Uit de file' café - 27 augustus

Wil jij ook uit de file? Of wil je de file uit je buurt?

Beweging.net zet een campagne op voor pendelaars en bewoners uit de regio. Een positieve campagne, niet tegen de auto. Wel voor infrastructuur voor mobiliteitsalternatieven. VOOR Brabantnet (De Lijn) VOOR fietssnelwegen VOOR bussen, treinen en overstapparkings (fietsen en auto’s). Vanaf september wil Beweging.net starten met een campagne rond de tramlijnen die De Lijn wil uitbouwen ten noorden van Brussel.


Inhoud syndiceren