Brussels Gewest

Openbaar onderzoek Ninoofsepoort

Twee jaar geleden kwam er heel wat protest op de plannen voor de heraanleg van de Ninoofsepoort. Voor fietsers en voetgangers waren de plannen onveilig en weinig comfortabel, en men was niet enthousiast om een tram door het park te laten rijden.

Nieuw openbaar onderzoek

Inmiddels werden de plannen aangepast; zo wordt de tram doorverwezen naar de Ninoofsesteenweg. Tot 11 maart kunnen we reageren op het openbaar onderzoek, en suggesties voor verbetering inzake het fietsen doorgeven. Meer uitleg - bekijk de plannen


Coach een beginnende fietser in Brussel

Fietsen in Brussel: veel mensen wagen zich er niet aan en staan nog liever in de file. De jaarlijkse actie Bike Experience geeft hen de kans om de fiets toch eens uit te proberen, met de hulp van een coach.

Ben jij een ervaren fietser in Brussel? Help een beginner de eerste dagen op weg. Schrijf je in voor Bike Experience, je wordt dan voor 3 dagen gekoppeld aan iemand wiens route niet ver van de jouwe ligt.


Nationale applausdag: klap mee voor fietsers op 20 maart aan Merode!

Op vrijdag 20 maart organiseert de Fietserbond voor de tweede maal een nationale applausdag.

Met de applausactie willen we het fietsen op een positieve manier in de kijker zetten en fietsers aanmoedigen en belonen, maar ook automobilisten subtiel aanmoedigen om op de fiets te kruipen.

Groot applaus aan Merode!

In 2015 organiseren we de actie voor de eerste maal ook in Brussel.


Cycle Power Parcours: brainstorm editie 2015

Het is tijd om Cycle Power Parcours 2015 te lanceren! De editie van vorig jaar was een daverend succes, en ook in 2015 staat er een nieuwe Cycle Power Parcours op het programma.

Op dinsdag 10 februari wordt teruggeblikt en worden nieuwe werkgroepen opgestart.

Andere jeugdorganisaties, en vooral jongeren, zijn welkom!


Openbaar Onderzoek Bloemenhofwijk

Tot 13 februari 2015 kan je reageren op de plannen voor de Bloemenhofwijk.

Het betreft onder andere de reconstructie van eiland Fontainas, met onder de bouw van 4 gebouwen en een ondergrondse parking van 42 plaatsen, de aanleg van een nieuwe sporthal, de heraanleg van het Fontainaspark en de onmiddellijke omgeving en de heraanleg van de Rapenstraat.


Inschrijvingen Bike Experience Challenge 2015 van start!

Wil je meer collega's op de fiets krijgen in Brussel? Wil je de fiets promoten op het werk? Bike Experience steekt een handje toe van 27 april tot 8 mei 2015.

Schrijf je organisatie in voor de Bike Experience Challenge, overtuig zo veel mogelijk werknemers om mee te doen als Biker of Coach en win de Award. Vorig jaar namen 41 organisaties deel.


Fietscolloquium - 27 januari 2015

Op dinsdag 27 januari gaat naar goede gewoonte het fietscolloquium opnieuw door, in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.


Fietsontbijt - 18 december 2014

Ook dit jaar trakteren de fietsverenigingen en Brussel Mobiliteit de fietsende pendelaar in de winter opnieuw op een fietsontbijt. Daar bovenop ontvangen ze nog een winterpakket ‘veiligheid en verlichting’!

Fietsers die tussen 7 en 9 uur langs de Vlaamsepoort kunnen genieten van een DJ-set van de Brusselse Fietsmanager.


Internationale Dag van de Vrijwilliger: Apéro Vélo op 5 december

‘Vrijwilligers worden niet betaald omdat ze waardeloos zijn… maar omdat ze onbetaalbaar zijn!’

Daarom organiseren de Fietsersbond en GRACQ op vrijdag 5 december, de internationale Dag van de Vrijwilliger, een Apéro Vélo voor al haar leden en sympathisanten uit het Brusselse en omstreken.

Kom langs, en hef samen met ons het glas op… jullie zelf! ; ) Iedereen is welkom in het Elzenhof, van 17u30 t.e.m. 20u30

Affiche - Meer info


Inhoud syndiceren