Fiets mee op 11/9 voor een Fietssnelweg Aalst – Affligem – Asse – Brussel

06/09/2016 - Algemeen

De Fietsersbondafdelingen Aalst, Affligem, Asse en Aalst pleiten voor de realisatie van een fietssnelweg Aalst – Affligem – Asse – Brussel, kortweg de AAAB-route. Daartoe organiseren ze op zondag 11 september 2016 een fietstocht van Aalst, via Affligem en Asse naar Brussel en terug. Op die dag zullen ze hun voorstellen aan de bevoegde overheden overmaken om op korte termijn tot een voorlopige AAAB-route te komen en op langere termijn tot een volwaardige AAAB-fietssnelweg.

Ten oosten en ten zuiden van Brussel werden er al fietssnelwegen gerealiseerd: Leuven – Brussel en Halle - Brussel. De realisatie van een noordelijke fietssnelweg die Brussel via Vilvoorde met Mechelen zal verbinden is lopende. Ten westen van Brussel is men al begonnen met de aanleg van een fietssnelweg tot Asse centrum (de AB-route), maar er zijn nog geen plannen om deze door te trekken tot Aalst. Daar willen de Fietsersbondafdelingen van Aalst, Affligem en Asse, verandering in zien.

Marleen Stallaerts, secretaris van Fietsersbond Aalst licht dit toe: “We vinden dat de al geplande “AB-route” moet uitgebreid worden tot de AAAB-route (Aalst-Affligem-Asse-Brussel). De afstand van de AAAB-route is vergelijkbaar met de afstanden van de al gerealiseerde en geplande fietssnelwegen tussen Brussel en Leuven, Mechelen of Halle. Er is bovendien al een zeer goede fietsverbinding tussen Aalst en Affligem via de Affligemdreef. Tussen het station van Asse en de Affligemdreef is er echter momenteel geen enkele fietsvriendelijke verbindingsroute.

Wie mee het voorstel van de AAAB-route wil steunen, kan op zondag 11 september 2016 meefietsen vanaf Aalst, Affligem, Asse centrum of Zellik centrum of kan zijn steun betuigen via de website van de actie.

PRAKTISCH

  • Vertrek Aalst Werfplein 10u
  • Vertrek Affligem parking abdij 10u45
  • Vertrek Asse parking station 11u30
  • Vertrek Zellik fontein/parasol 12u00
  • Aankomst Brussel Park Tour en Taxis 12u30 à 13u00

Meer info en persdossier : https://fietsroutebrussel.wordpress.com/