Fietsroutes, knelpunten online

20/12/2013 - Vlaams-Brabant - Begijnendijk

Als Fietsersbond Begijnendijk beheren wij onze aandachtspunten en mogelijke fietsroutes op ons digitale Fietsroutenetwerk Begijnendijk. Deze toepassing hebben wij gebruikt als onze input voor de verbreding van het Mobiliteitsplan Begijnendijk en maakt ook deel uit van het Fietsrapport 2014.

Deze toepassing bestaat uit twee kaarten.

A) De Fietsroutenetwerk kaart bevat een middellange termijnvisie, analoog aan de beleidsaanbevelingen van een mobiliteitsplan. Ze bestaat uit drie lagen die afzonderlijk getoond kunnen worden:

  1. Knelpunten en suggesties: wat zien wij als hinderpalen voor het realiseren van een veilig en comfortabel fietsnetwerk in onze gemeente. Deze kaart heeft als doelstructuur volgende eigen indeling. 
  2. Attractiepolen: wat zijn de belangrijke bestemmingen in de omgeving van Begijnendijk?
  3. Fietsroutes:
    -Het Bovenlokale Functionele Fietsroutenetwerk (BFF) en het Bovenlokale RecreatieveFietsroutenetwerk (BRF). Meer informatie in deze publicatie van de Provincie. Een actuele overzichtskaart vind je op de GIS-kaart van de provincie

    -Aanvullende gemeentelijke routes die de ontbrekende verbindingen van het BFF aanvullen of aantrekkelijke alternatieven bieden. Het functionele netwerk heeft grote mazen en loopt vaak langs drukke wegen wat het fietsen niet altijd aangenaam of gezond maakt.  Hoofdroutes worden aangeduid met het type "LOK", secundaire routes met "LOK2". Varianten worden aangeduid met  "LOKa".

B) De werkpunten kaart is een oplijsting van korte termijn werkpunten, zaken die via het "Meldpunt fietspaden" gemeld kunnen worden. De lijst van deze knelpunten vind je achteraan deindelingspagina. 

 

Indien iemand nog aanvullingen of bemerkingen heeft, dan mag hij of zij deze steeds laten weten op ons e-mail adres:

fietsersbondbegijnendijk@gmail.com

 

Ter informatie:

Presentatie hoe Google Maps Engine te gebruiken

Presentatie over digitale kaarten en fietsrouteplanners