Interview met peter Dylan Teuns

19/03/2018 - Limburg - Halen

Een kort interview met de peter van de fietersbondafdeling Halen: wielrenner Dylan Teuns:

Waar ging je als kind naar school?

-          Ik woonde in Zelk en ging naar de lagere school in Loksbergen.

Ging je met de fiets naar school of op een andere manier?

-          Sinds het 3de of 4de leerjaar ging ik meestal met de fiets naar school, zo’n 2,2 km. Het middelbaar deed ik in Herk-de-Stad en was zo’n 7,7 km, ’s morgens reeds ik dan meestal langs de steenweg aangezien dit het snelste was. In het naar huis komen reden we wat meer via kleinere wegen terug naar huis.

Welke positieve veranderingen zag je de afgelopen jaren in onze gemeente op het vlak van fietsveiligheid?

-          De Liebroekstraat in Zelk onderging enkele jaren geleden een grote verandering. Persoonlijk zie ik zelf liever geen haagjes langs fietspaden, omdat ik tijdens het trainen regelmatig tegenkom dat ik moet uitwijken voor een uitrijdende auto. Wat ik wel heel belangrijk vind is dat de fietspaden breed genoeg moeten zijn en liefst verhoogd ten opzichte van de rijweg.

Welke boodschap zou je nog willen geven aan scholieren op het vlak van hun fietsgedrag?

-          Wat ik belangrijk vind, is dat je oogcontact maakt met de bestuurders om je heen, zodat je zelf weet of ze je gezien hebben!

Dan rest ons enkel nog je hartelijk te bedanken voor deze reactie en het aanvaarden van het peterschap van Fietsersbond Halen om zo mee een positieve boodschap op vlak van fietsmobiliteit uit te dragen...