Voor fietsers die klagen over putten in de weg

23/12/2015 - Oost-Vlaanderen - Sint-Niklaas
Voor fietsers die klagen over putten in de weg

Auto-Complain is een app die automatisch de diensten van openbare werken verwittigt wanneer de gebruiker een put tegenkomt.

Putten in het wegdek vormen een reėel probleem voor fietsers en ze veroorzaken soms ernstige ongevallen. Er bestaan systemen die de weg scannen en de fietser alarmeren wanneer hij over een onregelmatig wegoppervlak gaat rijden. Maar Auto-Complain gaat nog verder en laat de gebruikers toe om automatisch de diensten van openbare werken te alarmeren, elke keer wanneer ze een gat tegenkomen.

De gebruiker start heel eenvoudig de applicatie en bevestigt zijn telefoon aan het stuur. Wanneer er een put in het wegdek opduikt, detecteert de sensor de beweging van de fiets; de applicatie registreert de plaats en de ernst van het gat en stuurt deze informatie naar een online archief. Zodra de fietser op zijn bestemming aangekomen is, kan hij het bestand op de website raadplegen, een pdf downloaden en deze naar de autoriteiten verzenden, zonder dat hij een heel dossier moet invullen.

Voor meer informatie : http://florianborn.com