Hoe lang wil jij nog blijven stilstaan?

30/06/2016 - Algemeen

Heb je ooit al eens berekend hoelang je tijdens je fietsrit stil staat in plaats van vooruit gaat? Verkeerslichten op maat van fietsers (én voetgangers) kunnen ervoor zorgen dat je reistijd (de tijd dat je onderweg bent) en je rijtijd (de tijd dat je effectief fietst) dichter bij elkaar komen te liggen. En dat lijkt ons toch een fijn iets. 

Daarom willen we nu samen met jouw hulp de tijd die fietsers verliezen aan verkeerslichten in kaart brengen. Want het zijn niet alleen de automobilisten die stilstaan in het verkeer. Met de resultaten kunnen we het probleem onderbouwd signaleren aan jouw stad of gemeente en de Vlaamse overheid. We zullen hen daarbij ook adviseren over oplossingen die het vlotter maken voor fietsverkeer.

Hoeveel tijd verlies jij onderweg? Doe mee!

Tot 31 augustus kan je via dit formulier aangeven hoe lang je onderweg bent op je route en hoeveel tijd daarvan je hebt stil gestaan. Gebruik bijvoorbeeld de stopwatch van je uurwerk of je gsm om de tijd te registreren.

Je kan meerdere routes (bv. naar de winkel, naar je werk, naar school, ...) ingeven door het formulier meermaals in te vullen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Laura Bodyn.