Fiets met je ❤️ tijdens Bike for Life in oktober 2023

10/03/2023 - Algemeen

Fiets met je ❤️ tegen vervoersarmoede

100.000 fietsritten tegen vervoersarmoede!

20% van de Vlamingen heeft moeite om zich te verplaatsen wegens financiële redenen.  392.000 Vlaamse huishoudens hebben geen fiets in huis. Dit belemmert mensen in hun bewegingsvrijheid, sociale contacten en kansen. De solidaire fietscampagne Bike for Life wil 100.000 ritten fietsen tegen vervoersarmoede.

Als deelnemer aan Bike for Life schenk je per fietsrit van 1 t.e.m. 31 oktober een bedrag(je) aan het goede doel: het 'Een fiets voor iedereen'-fonds. Met de middelen van dit fonds kunnen lokale vrijwilligers van de Fietsersbond vzw mensen in vervoersarmoede in hun buurt, gemeente of stad op weg helpen met een fiets. Denk aan het aanbieden van kinderfietsen, speciaal aangepaste fietsen, fietsonderhoud- en herstel, fietslessen, deelfietsen, verkeerseductie, samen fietsen als fietsbuddy, fietsen om te gaan solliciteren en werken, ... en - minstens even belangrijk - een netwerk van vrijwilligers in de buurt die mensen met raad en daad bijstaan.

Hoe werk het?

Fiets mee met je werkgever
Jouw werkgever schenkt per fietsrit naar en van het werk een bedrag naar keuze. Als werkgever kan je een maximum bedrag instellen, ontvang je digitaal promomateriaal en kan je de uitdaging aangaan om zo veel mogelijk te fietsen met alle collega's in oktober. Via een online platform kan je als werkgever de fietsprestaties van je personeel volgen. Meer info en inschrijven als werkgever via www.bikeforlife.be.

Individuele deelname
Schrijf gratis in vanaf 15 augustus via www.bikeforlife.be. Kies het bedrag dat je per rit willen doneren. Je kan vrienden, familie of collega's vragen om je ritten te sponsoren. Al je ritten tellen mee: een ritje naar de bakker, naar school, naar het werk, naar de sportclub, sportieve en vrijetijdsritten, …