Bike to Work: fiets naar het werk en ontdek de voordelen

Bike to Work is een online platform dat werknemers motiveert om te fietsen van en naar het werk - al dan niet in combinatie met andere vervoersmiddelen zoals de trein, bus of auto.

Je eigen doel

Fietsen doe je in de eerste plaats voor jezelf en op je eigen ritme. Stel jezelf dus een doel voorop. Fietsen naar het werk, het kan! De gemiddelde woon-werkafstand ligt op 6,2 kilometer, waarbij meer dan de helft van de stedelijke verplaatsingen onder de 5 kilometer liggen. Kortom, ideale afstanden om de fiets te gebruiken. En wie dagelijks fietst, leeft 2,5 jaar langer! Met de steun en aanmoediging van je werkgever wordt het enkel nog aangenamer fietsen!

Fietspuntensysteem

Ondernemingen die meer aandacht willen besteden aan het belang van de fiets, kunnen hiervoor terecht bij Bike to Work (betalend voor werkgevers). Fietsende werknemers genieten van een uniek fietspuntensysteem en kunnen deelnemen aan de jaarlijkse campagnes.

In 2020 ondergaat Bike to Work een volledige 'make over' om nog meer te beantwoorden op de noden van werkgevers en werknemers.

Ontdek hier tips voor een fietsactieplan.

En lees de Bike to Work magazines 2017 en 2018.

Meer info op biketowork.be

Volg Bike to Work op Facebook.