Actie voor veilig fietsen langsheen de N450

02/09/2016 - Oost-Vlaanderen - Beveren

Probleem N450

De N450 is voor woon-werk-school verkeer de enige fietsverbinding tussen Beveren/Melsele en Kallo/Waaslandhaven. Het volledige tracé is ronduit gevaarlijk, met een slecht onderhouden en kapotgereden fietspad (70 cm) , aanliggend aan deze drukke weg vol vrachtverkeer waar men nog steeds op een groot stuk 70 km/u mag rijden! Daarom werd op 11 september actie  gevoerd.

 

Witte rook

Ongeveer 300 fietsers en zelfs enkele schepenen kwamen opdagen. Er waren zes politiewagens in Kallo bij het vertrek  waarvan er maar twee meereden, één voor en één achter, en aan de viaduct stond geen politie waardoor de auto’s gewoon midden in de groep reden of de groep kruisten, zeer gevaarlijke situatie die aantoont dat er dringend werk dient te worden gemaakt voor een betere fietsinfrastructuur.

Er werd symbolisch witte rook gemaakt in de hoop dat de werken nu echt zullen aangevat worden zodat schoolkinderen en fietsers richting haven niet meer hun leven moeten wagen op deze razend gevaarlijke baan.

Voorstel fietsbrug over de Expressweg

Enkele jaren geleden maakte de fietsersbond afdeling Beveren een voorstel voor de bouw van een fietsbrug over de Expressweg met aansluitende fietspaden naar Beveren, Melsele en Kallo. Helaas is er vanwege de betrokken overheden weinig belangstelling voor dit plan.