Bevolkingsbevraging ‘Mobiliteit in Begijnendijk’

25/09/2013 - Vlaams-Brabant - Begijnendijk

Als lokale afdeling van de Fietsersbond waren wij aanwezig op de bevolkingsvergadering 'Mobiliteit in Begijnendijk' van 24 september. Het doel van deze avond was om bij de inwoners de mobiliteitsknelpunten en -kansen te verzamelen. 
De mobiliteitsraad (waar deze afdeling normaal zal inzitten), studiebureau Grontmij en het gemeentebestuur gaan hier dan verder mee aan de slag voor de opmaak van een nieuw mobiliteitsplan, ter vervanging van het oude mobiliteitsplan van 2004. Grontmij zal zelf ook nog verkeersmetingen uitvoeringen en enquêtes afnemen bij onder andere scholieren.
Gezien de geringe opkomst en op vraag van de aanwezigen, is de participatieperiode verlengd en mogen er ook digitaal nog aandachtspunten doorgeven worden.
Als Fietsersbond Begijnendijk hebben wij onze aandachtspunten en voorstellen om een veilig en aangenaam fietsklimaat  te bereiken in Begijnendijk opgelijst op ons digitale Fietsroutenetwerk Begijnendijk. Deze toepassing bestaat uit drie lagen die afzonderlijk getoond kunnen worden:

  1. Het Bovenlokale Functionele Fietsroutenetwerk en het Bovenlokale Recreatieve Fietsroutenetwerk (zoals overgenomen van de GIS-toepassing van de provincie). Meer info in deze publicatie van de provincie.
  2. Aanvullend Fietsnetwerk: wat zien wij als bijkomende routes die het eerste netwerk aanvullen. Het functionele netwerk heeft grote mazen en loopt vaak langs drukke wegen wat het fietsen niet altijd aangenaam of gezond maakt.
  3. Werkpunten: wat zien wij als hinderpalen voor het realiseren van een veilig en comfortabel fietsnetwerk. We hebben een poging ondernomen om deze in te delen volgens een nog te verfijnen systeem.

Indien iemand nog aanvullingen of bemerkingen heeft, dan mag hij deze laten weten op ons e-mail adres:

fietsersbondbegijnendijk@gmail.com

Alternatief kan er ook rechtstreeks naar de gemeente gemaild worden met input voor het mobilieitsplan op 

mobiliteit@begijnendijk.be