Bike for Life fietst 260.000 km tegen kanker

03/11/2021 - Algemeen

3.086 werknemers fietsten van 1 t.e.m. 24 september naar het werk voor Kom op tegen Kanker. Tijdens deze ‘benefiets’-actie sponsorden 33 werkgevers de woon-werkritten van hun werknemers. Bosch eBike Systems gaf als hoofdsponsor de campagne de wind in de rug. Bike for Life bracht in totaal €48.260 op voor het goede doel.

Op 28 oktober werd de Bike for Life cheque overhandigd door Ludo Stevens (Fietsersbond) en Vineeta Diels (Bosch eBike Systems) aan Ine Beyen, ambassadrice van Kom op tegen Kanker en Marc Michils (algemeen directeur Kom op tegen Kanker).

Bike for Life prikkelt de kuiten

Bike for Life is een campagne van Bike to Work en de Fietsersbond die werknemers prikkelt om te fietsen naar het werk voor het goede doel. Deelnemen kon als je werkgever bereid was om je fietsritten naar het werk te sponsoren van 1 t.e.m. 24 september. Het bij elkaar gefietste sponsorbedrag gaat naar de strijd tegen kanker. De periode werd bewust gekozen om het enthousiasme rond het WK Wielrennen te vertalen in dagelijks fietsen naar het werk.

29.000 fietsritten en 260.000 km naar het werk

Tijdens de starteditie vorig jaar fietsten werknemers 3.000 ritten en €12.000 euro bij elkaar voor Ouders van Verongelukte Kinderen vzw, waarvan €6.000 gesponsord werd door Bosch eBike Systems. De tweede editie trok, dankzij de herwonnen vrijheid, het WK Wielrennen en het mooie weer, een veelvoud werknemers op de trappers. Niet minder dan 3.086 werknemers legden samen 29.219 ritten en 267.600 km af hetgeen resulteerde in €48.260 euro voor het goede doel. €23.895 is bestemd voor Kom op tegen Kanker. €11.091 werd bij elkaar gefietst voor Oncologisch Centrum van het UZ Brussel. Het resterende bedrag komt ten goede aan eigen goede doelen die gekozen werden door bedrijven.

Deze werkgevers fietsten mee

De Vlaamse Overheid, Provincie West-Vlaanderen, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, BASF, Lidl, Sanofi, BNP Paribas Leasing Solutions, Schoenen Torfs, AZ Sint-Lucas, UZ Brussel, AZ Jan Palfijn Gent, H. Hartziekenhuis Mol, BNP Paribas Fortis Factor, Voka Vlaams-Brabant, Stad Sint-Niklaas, Lokaal bestuur Tervuren, Stad Tielt, VF Europe, Devgen, Syngenta, Graham Packaging Belgium, Suez Rr Iws Remediation nv, Slim naar Antwerpen, de Forensische Psychiatrische Centra, Gemeente Wingene, Scholengroep Sima, Traject nv, Veneco, Mysueno, Politiezone RIHO, Scelta Mobility, de Fietsersbond en HYPE.

Over Bike to Work

Bike to Work is een online platform van de Fietsersbond om het gebruik van de fiets voor woon-werkverplaatsingen aan te moedigen. Werknemers kunnen er een gratis account aanmaken om een fietsvriendelijke route naar het werk te plannen en hun ritten te registreren. Werkgevers maken een betalend account aan om de mobiliteit van hun werknemers te monitoren en te belonen.

 

Ook in 2022 fietsen we voor het goede doel: Bike for Life 2022