Bike for Life kreeg de wind in rug van Bosch eBike Systems

28/11/2022 - Algemeen

Fietsen is meer dan van A naar B komen op twee wielen: het houdt je fit, is goed voor je mentale gezondheid én helpt de planeet. Bij Bosch eBike Systems werken ze elke dag om meer mensen op de fiets of de e-bike te krijgen. Toch zijn er mensen voor wie een fietstocht niet vanzelfsprekend is: zo hebben 392.000 Vlaamse huishoudens geen fiets in huis. Hierdoor missen zij kansen: ze kunnen niet komen waar ze willen komen. Bosch eBike Systems geeft ook hen een duw in de rug als hoofdsponsor van Bike for Life.

Vineeta Diels, Marketing Communication Manager Bosch eBike Systems Benelux: “Speciaal voor deze kwetsbare groep is de actie ‘Een fiets voor iedereen’ opgezet. Dit was het goede doel van Bike for Life 2022, de grootste ‘benefiets’-actie van Vlaanderen, waarbij geld wordt ingezameld om deze mensen aan een fiets of e-bike te helpen. Als trotse hoofdsponsor heeft Bosch eBike Systems samen met de Fietsersbond tussen 3 en 31 oktober 4.410 fietsers van 51 werkgevers overtuigd om de auto thuis te laten en voor de fiets te kiezen voor hun woon-werkrit. Samen legden ze 46.945 fietsritten af, goed voor €52.925, een record! In totaal werd maar liefst 361.222 km naar het werk gefietst. Klinkt je dat zwaar in de oren? Geen nood, want daarom bestaat de e-bike: een fijn, duurzaam en gezond vervoermiddel dat je helpt sportief te worden en elke dag met plezier van de frisse buitenlucht te genieten.”

Innovatieve technologie

Naast e-bike motoren heeft Bosch een arsenaal aan technologie in huis om je te helpen fysiek gezond te leven, je mentale welzijn een boost te geven en goed bezig te zijn voor onze planeet. De DualBattery-accu’s bijvoorbeeld wegen bijna niks wegen, maar houden het toch enorm lang vol. De COBI.Bike-app verbindt je smartphone met je e-bike en biedt zo een hele reeks handige features tijdens het fietsen.

eCity Bikes, eCargo Bikes, eTrekking Bikes, eMTB’s: hoe je je fietsstuur ook wendt of keert, Bosch Ebike Systems staat voor je klaar. Met innovaties zoals het Bosch eBike ABS en terugrolbeveiliging verhogen ze de fietsveiligheid op elk terrein, terwijl ze met eBike Lock en eBike Alarm je fietsbeveiliging sterker maken. Voor het ultieme gemak sta je via de eBike Flow-app en de SmartphoneGrip volledig in connectie met je eBike – allemaal via je smartphone. Bosch wacht de toekomst van het elektrisch fietsen niet af, maar zoekt ze op!

En die toekomst, die is er eigenlijk nu al. Spring in het zadel met sterke Bosch drive units en connected technologie. Voor een betere wereld, maar vooral ook voor jezelf!

https://www.bosch-ebike.com/be/