Bike to Work schakelt een versnelling hoger

03/09/2019 - Algemeen

250 werkgevers moedigen hun personeel aan om naar het werk te fietsen met Bike to Work. Sinds 2009 hebben 47.000 werknemers een account aangemaakt. Dankzij de Smart Mobility Call, een subsidiepot van de ministers Bellot en De Croo, geeft de Fietsersbond Bike to Work in 2019 een grondige make-over. De lancering is voorzien in december.

De basisingrediënten van Bike to Work blijven behouden: werknemers die fietsritten registreren krijgen fietsmunten en kunnen genieten van voordelen bij handelaars, deelnemen aan ludieke wedstrijden, prijzen winnen en hun fietsprestaties volgen. En voor werkgevers blijft Bike to Work de handige tool om fietsvergoedingen te berekenen, fietslease op te volgen en hun personeel een extraatje te gunnen.

What’s new?

Voortaan zullen werknemers hun verplaatsingen gemakkelijk kunnen registreren via een app. Ook andere vormen van duurzame verplaatsing (openbaar vervoer, te voet, per step, …) zullen fietsmunten opleveren.

Met de app of via de website zal je een fietsvriendelijke route kunnen plannen, fietsteams kunnen vormen met collega’s, deelnemen aan de Bike to Work Spring Challenge en de Bike to Work loterij.

Werkgevers kunnen duurzaam woon-werkverkeer van dichtbij opvolgen in een uitgebreid dashboard. Via het Bike to Work-platform kunnen ze een eigen wedstrijd opzetten voor het personeel en hun werknemers laten fietsen voor het goede doel tijdens Bike for Life.

Bike to Work is een betalend programma voor werkgevers van de Fietsersbond in samenwerking met de GRACQ. Als werknemer maak je gratis een account. Alle voordelen zijn uitsluitend beschikbaar als je werkgever deelneemt.