Bosch eBike Systems geeft Bike for Life de wind in de rug

22/09/2022 - Algemeen

Bike for Life is de benefietcampagne van de Fietsersbond die een fiets voor iedereen betaalbaar wil maken.

Van 3 t.e.m. 31 oktober fietsen werknemers van meer dan 40 werkgevers gesponsorde fietsritten naar het werk. De Fietsersbond is verheugd dat Bosch eBike Systems, de marktleider in e-bike aandrijvingen, de campagne ondersteunt als hoofdsponsor.

Bike for life strijdt tegen vervoersarmoede

Bijna 400.000 huishoudens hebben geen fiets in huis. 8% van de Vlamingen verkeert in vervoersarmoede. Met de opbrengst van benefietcampagne Bike for Life wil de Fietsersbond fietsen en fietsoplossingen betaalbaar maken voor mensen die zich in kansarmoede bevinden. De middelen gaan naar het project 'Een fiets voor iedereen'.

E-bikes kunnen echt een oplossing bieden voor vervoersarmoede, zegt Wim De Groof, verantwoordelijke voor Bike for Life: "We vangen op in de sector dat er een grote behoefte bestaat bij kwetsbare mensen aan fietsen die een grotere actieradius mogelijk maken. Een elektrische fiets maakt het bijvoorbeeld mogelijk om werk te vinden in een ploegensysteem omdat je ter plaatste geraakt op een moment dat er geen openbaar vervoer beschikbaar is. We zijn dan ook erg blij dat Bosch eBike Systems de Bike for Life-campagne een warm hart toedraagt als hoofdsponsor.”

Het is de ambitie van de Fietsersbond om met de opbrengst van Bike for Life ook in te kunnen zetten op e-bike oplossingen.

www.bikeforlife.be
www.bosch-ebike.com