Eerste Kidical Mass in Koningshooikt en Lier op 31 augustus 2019

26/06/2019 - Antwerpen - Lier
Wanneer en waar? Zaterdag 31 augustus
14.00u: Vertrek aan het Koningsplein in Koningshooikt
14.30u: Vertrek aan jeugdcentrum Moevement in Lier
aankomst voorzien rond 15.30u aan de Grote Markt te Lier, waarna gelegenheid is voor een afsluitend drankje bij Lier op Wielekes.

Op zaterdag 31 augustus rijden we voor het eerst een Kidical Mass door Koningshooikt en Lier! Met zoveel mogelijk fietsers klein en groot zullen we langs schoolroutes en schoolomgevingen rijden om vooral de jonge fietsers in de kijker te zetten voor de start van het nieuwe schooljaar.

We roepen dan ook graag op om massaal mee te rijden met alle kinderen, ouders, grootouders, familie en vrienden,... Iedereen die mee wil ijveren voor een gezonde, aangename omgeving en fietsen wil aanmoedigen.

We maken er graag een vrolijke tocht van, dus toeters en bellen, versiering of verkleedpartijen allemaal meer dan welkom!

Praktisch

We vertrekken om 14.00 uur in Koningshooikt, van waar we een zestal kilometer rijden tot aan het Moevement. Wie daar pas wil starten, kan om 14.30 uur mee voort rijden voor een tocht van zo'n acht kilometer door Lier. Dat alles aan een rustig tempo, zodat ook de allerkleinsten kunnen volgen.


De tocht eindigt op de Grote Markt, waarna er gelegenheid is voor een afsluitend drankje bij Lier op Wielekes in de Heilige Geeststraat.

Volg voor meer info zeker het Facebook-evenement of onze website.

Waarom deze Kidical Mass?

  • Fietsen is leuk en dat tonen we graag. Zo kunnen we vele kinderen stimuleren om graag met de fiets naar school te gaan, wat bovendien zeer gezond is, zowel voor henzelf als voor de omgeving.
  • Met deze tocht kunnen we kinderen al even meenemen langs de schoolomgevingen en gekende routes.
  • Ook de omgeving kan al even wennen aan de vele fietsertjes die vanaf maandag 2 september weer de baan op gaan. Want alleen als iedereen meewerkt en aandachtig is, houden we dat veilig.
  • Vele schoolomgevingen en routes kunnen ook nog een pak veiliger. Onze tocht is dan ook een warme en vriendelijke oproep om daar werk van te maken.