Engageer je voor de fiets - februari 2023

14/02/2023 - Algemeen

De Brusselse fietscommunity heeft jouw nodig! Kidical Mass Anderlecht is op zoek naar begeleiders, de Fietsbieb Noordwest in Berchem naar helpende handen en Cactus werft aan.

Kidical Mass Anderlecht

Vanaf de lente gaat de Kidical Mass in Brussel weer van start. In verschillende Brusselse gemeenten veroveren kinderen al fietsend de straat. Ook Anderlecht doet weer mee. Om er een waar fietsfeest van te maken hebben ze jouw hulp nodig

  • De Kidical mass 1070 gaat door iedere eerste zondag van de maand (02/04 - 07/05 - 04/06 - 02/07 - 06/08 - 03/09 - 01/10 - 05/11)
  • Ze vertrekt om 14u30 vanuit MolenWest, Alphonse Vandepeereboomstraat 165, 1080 Molenbeek. 
  • Taken: Begeleiden, route afzetten, Kidical bakfiets ophalen in het centrum van Brussel, route mee uitstippelen
  • Iets voor jou?  Neem contact op met molenbeekavelo@gmail.com 

Fietsbieb Noordwest

De fietsbieb van Brussel Noordwest in Berchem leent elk jaar ongeveer 40 kinderfietsjes uit. Zo zorgen we dat elk kind kan fietsen en door fietsjes door te geven, verkleinen we de afvalberg. Om de fietsbieb elke maand open te houden zoeken we nog versterking voor ons team. Je hoeft niets te kennen van fietsonderhoud of administratie, alleen houden van mensen helpen. Interesse? Mail of bel maarten.coertjens@gmail.com/0487177342.

Cactus zoekt een communicatieverantwoordelijke

Cactus vzw biedt fietstours aan die net dat beetje anders zijn. De gidsen kiezen voor de minder betreden paden en gaan op pad met een breed publiek bestaande uit verenigingen, bedrijven, toeristen, scholen en studenten. Cactus Brussel à vélo is in volle expansie en versterkt daarom haar team! Ze zoeken communicatieverantwoordelijke die de verdere ontwikkeling van de organisatie mee ondersteunt en mogelijk maakt. Ontdek hier alles