Fiets met je hart tijdens de lockdown!

02/11/2020 - Algemeen

De lockdown beperkt onze vrijheid. Fietsen kan gelukkig nog wel en houdt ons fit. Tijdens Bike for Life van 2 tot 30 november kan je fietsen met je hart voor het goede doel!

Bike for Life wil iedereen aanzetten om te fietsen voor een goede fysieke en mentale gezondheid, met het goede doel als extra drijfveer. De opbrengsten van de allereerste editie van Bike for Life gaan naar ‘Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE vzw’ en hun missie voor een verkeersveilig Vlaanderen.

Bike for Life is een campagne van de Fietsersbond: www.bikeforlife.be

Fietsen voor veiliger verkeer
Bike for Life steunt  ‘Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw’, een lotgenotenorganisatie van families van (jonge) verkeersslachtoffers die zich inzet voor meer verkeersveiligheid. OVK-SAVE vzw spoort steden en gemeenten met ‘SAVE-Charters’ actief aan om te investeren in verkeersveiligheid, in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren deelnemen aan het verkeer. OVK-SAVE vzw is gekend van de SAVE-borden die plaatsen aanduiden waar een jongere omkwam in het verkeer.

Bedrag per fietsrit naar het goede doel
Iedereen kan zich gedurende heel november nog inschrijven via www.bikeforlife.be. Deelnemers kiezen een bedrag dat ze per fietsrit willen sponsoren voor het goede doel. Ook collega’s, vrienden en familie kunnen financieel steunen. Deelnemers kiezen één van deze organisaties om mee te fietsen: Fietsersbond vzw,  VOKA Vlaams-Brabant, Slim naar Antwerpen, Provincie West-Vlaanderen, UNIZO, de Vereniging voor Steden en Gemeenten of Bike for Brussels. Alle fietsritten tellen mee, ook korte ritten en fietsritten in combinatie met andere mobiliteit.

Ook bedrijven kunnen deelnemen aan Bike for Life om hun werknemers tijdens de lockdown in beweging te houden. Ze sponsoren de fietsritten van hun personeel met een bedrag naar keuze.

Thuiswerkers fietsen mee
Ook als je thuis werkt, kan je meefietsen met Bike for Life. Maak een fietstocht voor, tijdens of na je werkdag. Fietsen zorgt voor gezonde en stress verlagende ontspanning, de ideale break tijdens je thuiswerkdag.

 

Partners voor veilig verkeer en duurzame mobiliteit

Fietsersbond vzw
“De Fietsersbond zet zich al 25 jaar in voor meer fietsvriendelijkheid. De fietsveiligheid is evenwel nog steeds ondermaats, getuige de fietsdoden, ook kinderen. Het goede doel, Ouders van Verongelukte Kinderen, is een belangrijke partner in onze strijd voor verkeersveiligheid.”
Wies Callens, beleidsmedewerker en woordvoerder Fietsersbond vzw

Bosch eBike Systems
“Bij Bosch eBike Systems staan gezondheid en duurzaamheid centraal, dus konden we geen beter initiatief bedenken om te mogen steunen. Samen met Bike for Life willen we nog meer mensen bereiken en motiveren om de auto vaker thuis te laten. Met een (e)Bike sta je immers nooit in de file. Fietsen is bovendien gezond voor jezelf en voor de planeet.”
Vineeta Diels, marketing manager Bosch eBike Systems Benelux.

VOKA Vlaams-Brabant
“Ons engagement voor Bike for Life ligt volledig in lijn met wat Voka al sinds jaar en dag verricht rond mobiliteit en duurzaamheid. We willen bedrijven sensibiliseren en enthousiasmeren om duurzame verplaatsen te stimuleren bij hun werknemers.”
Wim Pannecoucke, adviseur mobiliteit en logistiek VOKA Vlaams-Brabant

Slim naar Antwerpen
“Door in te tekenen op Bike for Life steun je het goede doel, werk je aan je gezondheid door in beweging te komen, en draag je bij aan de modal shift in Antwerpen. En niets zegt dat die overstap naar de fiets geen vaste gewoonte kan worden. Antwerpen Shift!”
Koen Kennis, schepen voor mobiliteit – Stad Antwerpen

Provincie West-Vlaanderen
“Provincie West-Vlaanderen zet zich als fietsbestuur in voor meer en veiliger fietsen. Samen met de gemeenten en de Vlaamse overheid legt ze veilige en comfortabele fietspaden aan. Provinciemedewerkers steunen al jaren goede doelen en fietsen tijdens Bike for Life voor Ouders van Verongelukte Kinderen – SAVE vzw. Dankzij de Provincie als partner kunnen alle werknemers in West-Vlaanderen meefietsen voor meer verkeersveiligheid.”
Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor mobiliteit – Provincie West-Vlaanderen

UNIZO
“UNIZO is overtuigd van de meerwaarde van de fiets binnen het woon-werkverkeer. Ondernemers en werknemers, maar ook de lokale economie hebben baat bij een sterk fietsbeleid waarin veiligheid en fietscomfort centraal staan."
Jochen Goekint, UNIZO-adviseur mobiliteit

Vereniging voor Steden en Gemeenten
“Tegen 2024 moet één op vijf verplaatsingen met de fiets gebeuren. Zo dragen we bij aan een betere levenskwaliteit in onze steden en gemeenten. Dat moet je niet enkel zeggen, maar ook DOEN! We hopen dan ook dat zoveel mogelijk medewerkers van steden en gemeenten de fiets naar het werk zullen nemen. Ook de VVSG doet als koepelorganisatie zeer graag mee aan deze actie.”
Wim Dries, voorzitter van de Vereniging voor Steden en Gemeenten