Fietsapplaus

03/06/2021 - Antwerpen - Mechelen

In de ochtend van donderdag 3 juni, de Wereldfietsdag, vond de jaarlijkse Nationale Fietsersapplausactie plaats.
Fietsersbond Afdeling Mechelen heeft niet alleen geapplaudisseerd voor de fietsers langs de Brusselsesteenweg richting Mechelen, maar ook voor de wegbeheerder.  

De Nationale Applausdag voor fietsers viert dit jaar al haar achtste verjaardag. Het initiatief kent bovendien zijn oorsprong in Mechelen. Lang voordat het een nationale gebeurtenis werd, applaudisseerden leden van Fietsersbond Mechelen en Mechelen Klimaatstad al maandelijks om fietsers een hart onder de riem te steken. Al van het begin toverde dat applaus niet alleen een glimlach op het gezicht van elke fietser, maar ook op dat van de applaudisseerders. Na tientallen Mechelse edities ging het Fietsapplaus nationaal in 2014. Elk jaar groeit het aantal applausteams aan, verspreid over heel Vlaanderen. 

Met de Brusselsesteenweg kozen we dit jaar voor een symbolische plaats om te applaudisseren.

Daar realiseerde Afdeling Wegen & Verkeer (AWV) recent brede fietspaden in heerlijk vlak, roodbruin asfalt, voorzien van een voldoende brede bufferstroken tussen de fiets- en autorijweg.
Wij zijn daar heel blij om en hebben daarom die dag AWV, samen met de fietsers in de bloemetjes gezet. Door de wegbeheerder een hartverwarmend applaus toe te bedelen, hopen wij hun te inspireren om op de ingeslagen weg verder te gaan op heel wat andere plaatsen.