FIETSBABBEL 23 November

Fietbabbel

FIETSBABBEL

 

‘Fietsbabbel’ van de Werkgroep Fietseling Oostende, in tandem met de Fietsersbond Bredene

         op 23 november 2022 in het Cafetaria van het Sportcentrum De Spuikom,

Dokter Eduard Moreauxlaan 1A te Oostende, deuren open om 19u30, start stipt om 19u45Eduard A 8400

Deze avond staat niet alleen open voor leden, maar voor alle belangstellenden in het fietsbeleid in haar diverse aspecten. 

 

Als gast: Wout Baert, de coördinator van Fietsberaad Vlaanderen.  Fietsberaad is in 2014 opgericht met als doel alle actoren in verband met het fietsbeleid rond de tafel te brengen. Dit om een veiligere en comfortabelere fietsinfrastructuur te realiseren.

Uit eerste hand zullen we de nieuwe tendensen horen rond fietsbeleid, en in het bijzonder de krachtlijnen van het nieuwe Fietsvademecum.  Dit vademecum voor wegbeheerders beschrijft de standaardrichtlijnen voor kwalitatieve fietsinfrastructuur. De richtlijnen dragen bij tot het creëren van een omgeving waarin fietsen veilig, uitnodigend en laagdrempelig is. Bovendien schept het de voorwaarden voor de realisatie van een gezonde, aantrekkelijke en leesbare publieke ruimte.

 

Maar Wout is ook beslagen op vlak van fietsinfrastructuur, fietsveiligheid en fietsbeleid. Denk dus ook aan de impact van het hele gamma fietsen dat zich tegenwoordig op de weg begeeft: ‘gewone’ fietsen, electrische fietsen, speedpedelecs, ligfietsen, velomobielen, bakfietsen, … Het publiek zal zeker plaatselijke bekommernissen kunnen ter sprake brengen, zodat Bredene en Oostende van deze expertise hun voordeel kunnen halen.

 

Graag hopen wij jullie te verwelkomen op deze boeiende avond. 
 

SPAAK IN ‘T WIEL

 

De Werkgroep Fietseling Oostende neemt de traditie van Spaak in’t Wiel terug op.  Bij deze gelegenheid roepen we iedereen op om een spaak te nomineren voor een realisatie uit het afgelopen jaar. Een gouden spaak voor een realisatie die een wezenlijke vooruitgang is voor fietsers; een zilveren spaak voor een realisatie of initiatief dat voor herhaling vatbaar is of inspirerend werkt voor anderen; en een verroeste spaak voor een  realisatie die een miskleun voor fietsers.  We vragen een korte, maar concrete omschrijving, liefst ook met de verantwoordelijke.   Dat kan zowel een publieke instantie, een individuele persoon of een onderneming zijn.  Suggesties kunnen tot het einde van de maand november ingestuurd worden naar werkgroep@fietselingoostende.be .