Fietsen in Nederland is en blijft een plezier

10/08/2015 - Vlaams-Brabant - Halle

Nederland is een fijne fietsbestemming. Onze voorzitter Dirk voor een weekendje richting het land van Maas en Waal, beter gekend als het gebied van de grote rivieren. We hadden Beneden-Leeuwen, een dorpje aan de Waal, uitgekozen als uitvalsbasis. Toen we in het hotel aankwamen was één van de eerste vragen: “Hebben jullie fietsen mee?”. We knikte ‘ja’ en kregen meteen de sleutel voor de overdekte en afgesloten fietsenstalling, inclusief stopcontacten voor het opladen van de batterijen. Geweldig!

Ook in Nederland is intussen een uitgebreid netwerk van fietsknooppunten beschikbaar. Het uitzetten van de routes was in een wip gebeurd op de onovertroffen site Fietsnet.be, waar je ook een groot deel van het Nederlandse fietsroutenetwerk vindt. Downloaden naar onze fiets-GPS en we waren er klaar voor. Maar ook zonder GPS is een knooppuntenroute gemakkelijk te doen. Even de nummers noteren en fietsen maar.

Fietsen in Nederland is echt een plezier, de infrastructuur is overal uitstekend. Waar het fietspad stopt, begint de fietssuggestiestrook. Even halthouden? Geen probleem, de fietsenstalling staat op je te wachten. Het rivierenland biedt hele mooie mogelijkheden. Boven de dijken van Maas en Waal heb je een heerlijk uitzicht over het omliggende vlakke landschap. De routes zijn grotendeels autovrij en af en toe steek je de rivier over met het fiets- en voetgangerspontje. Gewoon heerlijk!

Geniet gerust mee van de foto’s van een heel mooi fietsgebied in Nederland.