Fietser van de week - Céline Winnen

11/10/2020 - Vlaams-Brabant - Tienen

Céline Winnen (33) gaat bijna elke dag met de fiets naar het werk, van Goetsenhoven naar het stadhuis in Tienen waar ze nu werkt. Waarom? Daarom: “Vorig jaar werkte ik nog in het Brusselse en stond ik elke dag in de file of was ik meer dan een uur onderweg via sluipwegen. Nu geniet ik er van om te fietsen naar mijn werk en ik ben maar 15 minuten onderweg.” 

Van Goetsenhoven naar het stadhuis in Tienen is het ongeveer 6 km. Maar Céline maakt ook nog een tussenstop aan de crèche en de school: “Mijn dochter Nina zit nu in het eerste leerjaar en fietst sinds dit jaar zelf. Tot vorig jaar zat Nina samen met haar broer Lukas in de fietskar omdat de afstand nog wat te ver was. Lukas zit nu ofwel in de fietskar ofwel in het stoeltje achterop.” 

Ze heeft heel bewust gekozen voor een elektrische fiets met fietskar. “Sinds die aankoop neem ik veel sneller de fiets. Het werd me ook te zwaar om de fietskar met twee kinderen achterin te trekken met een gewone fiets.”
Op de vraag waarom ze liever met de fiets naar het werk gaat, zegt ze: “Als ik ga werken ben ik even snel met de fiets dan wanneer ik met de auto ga. Van Goetsenhoven tot Tienen is er langs de Hannuitsesteenweg ook een veilig fietspad om samen met de kinderen te fietsen.” Bovendien heeft ze meteen de nodige beweging en voelt ze zich veel wakkerder ’s morgens door de frisse buitenlucht. Soms kiest ze toch voor de auto: “Een klein beetje regen houdt me niet tegen. Maar ik probeer ’s morgens naar de weersvoorspelling te kijken en als ik zie dat er hevige regenbuien zijn rond mijn vertrekuur, dan neem ik toch wel liever de auto.” 

Voor mensen die (nog) niet veel fietsen, heeft ze maar één tip: “Een elektrische fiets! Die is echt niet enkel voor oudere mensen!!!  . Door de motor, die je een extra duwtje geeft, voel je de afstanden niet en neem je veel sneller de fiets i.p.v. de auto.”