Fietser van de week - Freddy Ruell

06/12/2020 - Vlaams-Brabant - Tienen

Deze week gingen we – volledig coronaproof, uiteraard – op bezoek bij Freddy Ruell uit Kumtich.

Freddy (67) werkte vroeger bij een firma voor kredietverzekering in Brussel, maar geniet nu al 6 jaar van zijn welverdiende pensioen. Wat hij zoal doet nu hij niet meer werkt? Van alles, maar vooral veel gaan wandelen met zijn hond (beide hebben dan ook een uitstekende conditie) … en fietsen natuurlijk!

Als kind deed hij al bijna alles met de fiets; zijn ouders hadden geen auto en het openbaar vervoer was meestal ook geen optie. Hij heeft zelf wel een auto gehad, maar die heeft hij lang geleden alweer weg gedaan. “Ik heb geen auto nodig, en ik rijd ook niet graag.” Voor zijn werk ging hij dus met de fiets naar het station (of bij slecht weer met de bus) en dan de trein op. Ook zijn boodschappen doet hij met de fiets. “Naar Tienen met de fiets en terug, dat is niet ver, hè.”

En zijn grootste hobby is dus – jawel - fietsen. Hij heeft dan ook voor bijna elke gelegenheid een fiets. Een gewone fiets voor de boodschappen. Een elektrische fiets voor als het slecht weer is en als er veel wind is. Een mountainbike om in het veld te rijden. En een koersfiets voor zijn wekelijkse tochtjes in de wijde omtrek. Normaal rijdt hij met een clubje fietsvrienden mee, de 50+’ers van Tienen: elke dinsdag een toer van 70 à 75 km. Wegens corona ligt dat nu al een tijdje stil, helaas. “Dat mis ik wel, maar nu trek ik er alleen op uit. En voor minder dan 50 km spring ik niet op mijn koersfiets.”

Waarom Freddy zo graag fietst? “Als ik fiets, dan ben ik buiten, kan ik mijn hoofd leegmaken, alles loslaten en gewoon genieten. Als ik dan weer thuis ben, voel ik me veel beter.”

We wensen Freddy nog heel veel fietsplezier!