Fietsersbond in jouw buurt

06/09/2019 - Algemeen

De Fietsersbond is de belangenbehartiger van alle fietsers in Vlaanderen en Brussel. Met 23.000 leden en 900 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor veilig fietsen, voor een echt fietsklimaat. Hieronder vind je een greep uit de voorbije en komende acties van onze lokale afdelingen, in jouw buurt.

Terugblik

Vooruitblik

  • Op woensdag 11 september organiseert Fietsersbond Meise een fietstocht langs de belangrijkste knelpunten voor fietsers in de gemeente Meise. Ze roepen iedereen op om mee te komen doen!
  • Zondag 14 september kan je met de Fietsersbond Geraardsbergen-Lierde op het Repair Café Geraardsbergen samen je kapotte fiets herstellen.
  • Op zondag 15 september 2019 organiseert Fietsersbond Geel voor de aanvang van de week van de mobiliteit zijn derde editie van “Go met de Gele V(e)lo”. 
  • Tijdens de week van de mobiliteit (16-22/9) zal er heel wat te doen zijn bij verschillende lokale afdelingen. Zo zal er op autovrije zondag (22 september) in Aalst een educatief behendigheidsparcours zijn op maat van alle kinderen. 
  • Op zaterdag 21 september neemt Fietsersbond Opwijk je mee langs de aangename en minder aangename plaatsen op hun honing en azijn tocht. Na een succesvolle editie van vorig jaar organiseren ze een dit jaar een tweede editie, dit maal naar Droeshout en Mazenzele.
  • Op zondag 22 september organiseren de Fietsersbond afdelingen van de Vlaamse Ardennen (Brakel, Geraardsbergen-Lierde, Oudenaarde, Ronse, Zottegem en Zwalm) een fietstocht om te eisen dat er snel een daadkrachtig fietsbeleid uitgevoerd wordt in de regio. Wees erbij!
  • Fietsersbond Haaltert organiseert op zondag 22 september een fietstocht langs alle scholen van Groot-Haaltert, waarbij ze op het traject van 27 km meer aandacht vragen voor veilige schoolomgevingen en veilige fietsroutes. 
  • In Tienen wil de Fietsersbond voortaan elke maand een Critical Mass houden. Fietsers eisen met deze actie de straat op, telkens met een fietstocht van een uur.