Fietsersbond lanceert Veelo

08/03/2018 - Algemeen

Magazine voor elk type fietser

De Fietsersbond lanceert een nieuw fietsmagazine: Veelo. Met dit tijdschrift wil de organisatie een gat in de markt vullen en een aanvulling zijn op de bestaande magazines voor de sportieve fietser. Veelo wil elk type fietser bereiken, met focus op mensen die de fiets als transportmiddel gebruiken. Momenteel bestaat Veelo enkel in papieren vorm, maar op korte termijn komt er ook een online verlengstuk.

De Fietsersbond is de belangenbehartiger van alle fietsers. De organisatie komt op voor haar leden en wil hen informeren en inspireren. Onder meer via een magazine. Waar er vandaag al heel wat tijdschriften voor de sportieve fietser bestaan, ontbreekt het toch aan een blad dat ook dat andere segment van fietsers wil aanspreken: zij die de fiets ook als middel zien om van A naar B te gaan. En daar wil de Fietsersbond met Veelo een antwoord op bieden.

De fiets maakt steden en gemeenten aantrekkelijker: ontdek het in Veelo
Veelo is een mix van scherpe opinies, reportages, weetjes, tips&tricks, verhalen én lifestyle. Veelo wil eenieder die af en toe, regelmatig of altijd fietst, informeren en prikkelen met wat leeft in het fietswereldje.

In het magazine krijgen ook externe redacteurs een platform, zo bijt De Standaard journalist Tom Ysebaert in de eerste editie de spits af en schrijft een boeiend stuk over de zelfrijdende auto. In de eerste editie vind je ook een reportage over hoe de fiets opportuniteiten biedt voor steden en gemeenten, doorspekt met inspirerende praktijkvoorbeelden. Wist je dat fietsstallingen horeca en handel kunnen stimuleren? In Deinze tonen ze dat het kan. Ook het mobiliteitsbudget komt aan bod.

Dat en veel meer vind je terug in de lente editie van Veelo dat driemaandelijks verschijnt.
 

Veelo ontvangen?

Veelo is momenteel enkel voor leden van de Fietsersbond beschikbaar, maar elke geïnteresseerde kan een proefexemplaar opvragen via www.fietsersbond.be/proefexemplaar. De bedoeling is om in de toekomst het blad ook breder beschikbaar te maken. Op korte termijn komt er bovendien een online verlengstuk: een website en maandelijkse newsletter. Daarvoor wordt samengewerkt met het online platform Vivocyclo.

Volg Veelo nu al op Facebook.