#FIETSVRIJ:

16/04/2022 - Antwerpen - Edegem

Met de actie #fietsvrij zamelen de Fietsersbond, de Fietspunten, de fietsbiebs, de Fietsscholen en Herwin fietsen en fietskarren in voor mensen die geen toegang hebben tot een betaalbaar vervoersmiddel. Samen met beweging.net, Fietsberaad en de Grote Versnelling zetten we zo een heleboel mensen (weer) op de fiets. Help mee door een fiets te doneren!

Wat gebeurt er met jouw fiets?

  • De medewerkers van de Fietspunten en Fietsbiebs screenen jouw fiets
  • Is jouw fiets nog in goede staat? Dan zetten we die volledig op punt of herstellen indien nodig
  • Is jouw fiets niet meer te herstellen? Dan demonteren we de fiets en hergebruiken we de onderdelen.
  • Samen met het lokale bestuur of OCMW spreken we af hoe de fietsen bij de vluchtelingen ter beschikking worden gesteld. Het is niet mogelijk om de fiets enkel aan vluchtelingen uit Oekraïne te schenken.
  • Jouw oude fiets helpt altijd iemand! Want de Fietspunten en Fietsbiebs engageren zich om de fietsen daarna blijvend beschikbaar te stellen aan andere kwetsbare gezinnen en kinderen.

Waar kan je je fiets binnenbrengen?

Fietsen zijn welkom elke werkdag van 9 tot 17 uur in het fietspunt Mortsel aan het NMBS station Mortsel Oude God. Dat is nabij de fietserstunnel van de fietssnelweg F1. Op de website fietsvrij.be vind je ook alle andere punten waar je een fiets kunt komen doneren.

Dankzij jouw bijdrage geef je iemand meer mobiliteit. En mobiliteit betekent ook vrijheid.