Heraanleg overweg Kalmthoutsesteenweg ("Blokskesweg")

07/05/2020 - Antwerpen - Kapellen

Werken vanaf najaar 2020

Wie over de Fietsostrade naar Kalmthout rijdt, kent het grote pijnpunt. Het bolt lekker tot aan het kruispunt met de Kalmthoutsesteenweg - om dan voor een groot dilemma te komen. Ofwel trotseer je de schuinliggende rails en de razenddrukke baan om op een onorthodoxe manier de overzijde te bereiken en met een bonzend hart de fietssnelweg te vervolgen. Ofwel moet je enkele honderden meters langs de Kalmthoutsesteenweg met niet meer dan een miniem strookje beton, om vervolgens aan de Korte Franselei een al even hachelijke oversteek te wagen. Ook daar is het bonzend hart gegarandeerd.

Na veel jaren van trekken en duwen lijkt er voor beide keuzes een oplossing in de maak. De hele omgeving van de overweg wordt aangepakt, zodat we als fietsers zowel een veilige/haakse oversteekplaats krijgen voor de schuine overweg en een vluchteiland om de Kalmthoutsesteenweg te dwarsen, als veilige fietspaden om de Korte Franselei te bereiken. Je kan meer info vinden op de site van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op dit moment loopt het openbaar onderzoek. De werken zelf zouden in het najaar kunnen aangevat worden.

Dit is een zeer belangrijke stap vooruit voor het fietsverkeer tussen Kapellen en Kalmthout. Hiermee zou immers de eerste veilige verbinding tussen beide gemeentes gerealiseerd worden.