Jonathan Holslag komt naar Lier

03/05/2016 - Antwerpen - Lier

Praktisch

Wanneer: dinsdag 17 mei om 19.30 uur
Waar: Cultuurcentrum De Mol, Aarschotsesteenweg 3 te Lier

Inkom 5 euro (1 drankje inbegrepen), studenten gratis
Inschrijven aanbevolen

De wereld staat aan het begin van een lange periode van onzekerheid en onveiligheid. Maar in elke crisis schuilt echter een kans. In zijn lezing probeert Jonathan Holslag om wegen uit te stippelen naar een toekomst voor Vlaanderen die veilig, welvarend, duurzaam en waardig is.

“Als het aan Holslag ligt, wordt de ruimte tussen Maas en Schelde tegen 2055 even aantrekkelijk als stadstaten zoals Singapore: minder door de hoogte van de wolkenkrabbers, meer door veiligheid, duurzaamheid, levenskwa-liteit en gezondheid. "Een kwaliteitsrevolutie", voor minder doet hij het niet. In plaats van bumpermensen in de file worden we levensgenieters die werken in hun centrumstad, waar duurzame stadsateliers en -fabrieken zijn gevestigd.” (De Morgen Student, 30/09/2015)

Deze lezing is een must voor ondernemers, bestuurders, politici en iedereen die met onze samenleving is begaan. Daarnaast is het een uitgelezen kans voor jongeren om een boeiende uiteenzetting te krijgen van een topspreker, want de jongeren vormen de toekomst van Vlaanderen.

Jonathan Holslag is docent internationale politiek aan de VUB, columnist, raadgever van Eurocommissaris Timmermans en auteur van verschillende publicaties waaronder het essay "Vlaanderen 2055".

 

Een organisatie van de Lierse Mobiliteitsraad en Lierse Economische Raad i.s.m. UNIZO Lier en Fietsersbond Lier