Kidical Mass 2022

15/10/2022 - Algemeen

Kidical Mass - voor een kindvriendelijke fietsomgeving

Van 7 tot en met 21 september vierde de Fietsersbond haar kleinste telgen. Door heel Brussel en Vlaanderen werde, verschillende kindvriendelijke feestelijk fietstochten georganiseerd. Samen maakten we een vuist voor kindvriendelijke (fiets)infrastructuur.

13 kindvriendelijke fietstochten op 13 verschillende plaatsen

Al fietsend het nieuwe schooljaar in

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, tijd voor een frisse start! Jonge fietsers en hun families voeren daarom op actie voor een kindvriendelijke fiets-omgeving. 

Met de Kidical Mass fietstocht vragen de Fietsersbond en partners zo aandacht voor een veilige en aangename fietsinfrastructuur voor kinderen en jongeren. Want helaas is een veilige en aangename fietstocht naar school voor veel kinderen helemaal geen evidentie. Vandaar dat de actievoerders op het zadel springen. 

Fietsende kinderen zijn zelfverzekerder, onafhankelijker en gezonder dan leeftijdsgenootjes die niet fietsen. Slechts 15 minuten per dag fietsen maakt al een enorm verschil. Maar slechts 22% van de Vlamingen vindt het veilig voor kinderen om met de fiets naar school te gaan (bron: FietsDNA 2020). De Fietsersbond hoopt met het meefietsen tijdens de Kidical Mass duidelijk te maken dat het inzetten op een veilige fietsinfrastructuur voor de jongeren een enorme boost voor de toekomst is.