Kidical Mass zondag 28 augustus 16u Visartpark Brugge

15/08/2022 - West-Vlaanderen - Brugge

Fietsoptocht Fietsstraten Brugge

kidical mass brugge

Een Kidical Mass is een plezante fietstocht met en voor de kleintjes met hun ouder(s) én iedereen die bekommerd is om veiligefietsinfrastructuur voor kinderen.  Deze kindvriendelijke fietstocht  vertrekt  de  laatste zondag van augustus om 16 uur in het Graaf Visartpark Brugge (Bevrijdingslaan). Zo kan kleine broer/zus na het dutje ook mee in de bakfiets.

Voor wie wil, pompt Fietsersbond Brugge de banden op en smeert de kettingen vanaf 15 uur.
Iedereen met een hart voor de fiets en fietser: welkom!
Deel ons event-info: https://fb.me/e/22IPPVlNL
Affiches of flyers nodig: mail ons jouw adres brugge@fietsersbond.be
Web pagina: https://www.fietsersbond.be/brugge
Andere steden:https://www.fietsersbond.be/kidicalmass

Veiliger fietsen in fietszones en schoolstraten.

fietszone Christus koning Brugge

We willen vooral dat kinderen zelfstandig en veilig kunnen fietsen naar school, naar de bib, naar het zwembad. Veel fietspaden zijn nu vooral functioneel en als je geluk hebt, kan je er net met twee naast elkaar fietsen. Maar kinderen hebben meer nodig, zeker wanneer ze leren fietsen, moeten ze de ruimte te hebben om uit te wijken, comfortabel te stoppen, enzovoort.  https://www.fietsersbond.be/nieuws/kinderen-in-verkeer

Aandacht geven aan onze kids en hun fietsroutes: da's de doelstelling van de Kidical Mass… daarom is de start in het Graaf Visartpark, waar een verkeerspark werd aangelegd, naast de speeltuin en de pop-up-zomerbar https://www.facebook.com/barvisart/. Dit is trouwens ook het vertrekpunt van twee nieuwe verkeerseducatieve routes (VERO’s)

De kidical mass fietslus van 4 km loopt door de fietszone van Kristus Koning en de fietsstraten van het Stubbekwartier, waar het stadsbestuur met de heraanleg duidelijk koos voor een kindvriendelijke infrastructuur. Meer van dat, graag!

Fietsen in groep

fietslus kiddical mass brugge

Voor zij die twijfelen: De fietstocht is er voor alle soorten fietsen en fietsers,  met toelating van Stad Brugge, onder begeleiding en het is gewoon leuk om in groep te fietsen. Ja, het is gratis. Ouder(s) blijven gedurende de gehele tocht bij hun kinderen. Fietsbieb voorziet enkele uitleenfietsjes.
Wie weet smeed je hier een fietsgroepje om dagelijks met de kinderen naar school te fietsen?!

Zondag 28 augustus, 16 uur, Graaf Visartpark Brugge

Heel graag tot dan!