Laat ons het fietsen in gezin of alleen niet aan banden leggen!

27/03/2020 - Algemeen

"Laat ons blijven bewegen, laat ons blijven fietsen (en niet enkel rondjes rond de kerktoren). En straf niet zij die zich aan de regels (willen) houden, maar zij die er hun voeten aan vegen. Aldus fietsmagazine Bahamontes als reactie op de mogelijke afstandsbeperking van een fietstocht." Wij sluiten ons er volledig bij aan.

Fysiek en mentaal bewegen helpt ons door deze crisis. Zo horen we van virologen en dokters. Laat ons het fietsen in gezin of alleen niet aan banden leggen! MAAR, laat ons wel met z’n allen de maatregelen STRIKT opvolgen. Hou afstand van elkaar en fiets alleen of met iemand die onder hetzelfde dak woont. En zoek wegen op waar het rustig is.

Want als we met z’n allen dichtbij huis, onder die kerktoren, massaal onze dagelijkse wandeling of fietstocht gaan doen. Dan wordt het pas druk en is het risico op verspreiding van het virus groot.

Het is in deze bijzondere tijden belangrijk zoveel mogelijk thuis te blijven, maar die dagelijkse wandeling of fietstocht, die moet blijven kunnen. Op 1,5 m van elkaar weliswaar.