Miljoenste fietser van 2019 op de brug aan Berchem Station

17/12/2019 - Antwerpen - Antwerpen

Op 17 december kwam David Giuliani voorbij de teller op de fietsersbrug van de F1 aan Berchem Station. Hij is de miljoenste gebruiker.

De brug over de Singel maakt deel uit van het F1-fietspad dat Mechelen en Antwerpen verbindt. De brug kwam tot stand op initiatief van de provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen en de NMBS en werd in mei 2018 in gebruik genomen. De teller midden op de brug is actief sinds 4 juli 2018, anderhalf jaar geleden. Elk jaar wordt de teller terug op nul gezet.  Sinds begin januari 2019 passeerden hier al een miljoen tweewielers, hoofdzakelijk fietsers maar ook steps en andere gebruikers (ter vergelijking : in 2018 stond de teller op meer dan een half miljoen).

De provincie Antwerpen stond samen met de Fietsersbond Antwerpen de miljoenste fietser  van dit jaar op te wachten. Het was David Giuliani die er precies om 14.40 uur op zijn speed-pedelec kwam aangereden. David: “Ik gebruik het tracé regelmatig, een keer of twee per week, voor mijn werk. Ik woon in Mortsel en werk aan de Entrepotkaai op het Eilandje. Het is een snelle verbinding.  Ik doe het op een half uur, dubbel zo snel als met de auto”.Bovendien is het aangenamer met de fiets dan met de auto.”, voegt hij eraan toe.

David kreeg van de Fietsersbond Antwerpen een lidmaatschap van een jaar cadeau. “Alle inspanningen om het fietsen veiliger, sneller en comfortabeler te maken zijn hard welkom.”, besluit hij.

Nog een laatste rekensom: de brug is 540 meter lang, elke gefietste km levert een maatschappelijke winst op van 0,40 cent. Met ruim anderhalf miljoen fietsers heeft de brug sinds de tellingen al meer dan 324000 euro opgebracht. Een forse afschrijving en een mooie investering.

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-153012118-1');