Nationale Applausdag voor fietsers - 21 maart 2014

21/03/2014 - - Algemeen

Duizenden fietsers werden vanmorgen tijdens de spits getrakteerd op een applaus. In negen Vlaamse gemeentes stonden vrijwilligers van de Fietsersbond klaar om fietsers te bedanken voor hun duurzame mobiliteitskeuze. 

De applausactie is een beproefde succesformule van Mechelen Klimaatstad en Fietsersbond Mechelen en wordt nu opgepikt in de rest van Vlaanderen.

Geïnspireerd door de positieve acties die Malmö tot een echte fietsstad maakten, sloegen Mechelen Klimaatstad en Fietsersbond Mechelen vorig jaar de handen in elkaar om duurzame mobiliteit positieve aandacht te geven.

Erehaag

Het concept is heel eenvoudig: tijdens de ochtendspits staat een enthousiast applausteam op een plek waar veel fietsers langskomen. Met een heuse erehaag, toeters, bellen, gejuich en luid applaus krijgen ze een vrolijke bedanking, omdat ze voor de fiets kiezen en zo de wereld een stukje leefbaarder, gezonder en plezanter maken.

Groeiende applausbeweging

De Fietsersbond, Mechelen Klimaatstad en de Jeugdbond voor Natuur en Milieu lanceerden een oproep om ook in andere gemeenten te delen in het enthousiasme. Tien afdelingen van de Fietsersbond sprongen op de kar. Het begin van een groeiende applausbeweging.

  1. Antwerpen: hoek Mercatorstraat/ Plantin Moretus
  2. Gent: Kruispunt van de Coupure Links en de Rozemarijnbrug
  3. Geraardsbergen: Grotestraat ter hoogte van de muziekacademie
  4. Heist-op-den-Berg: Kruispunt van de Boudewijnlaan met de Frans Coekelberghs-straat/ Bossestraat in Heist-op-den-Berg. Beter bekend als het kruispunt aan het KTA
  5. Hove: Kapelstraat, ter hoogte van het Kostershuisje
  6. Kapelle-op-den-Bos: kruispunt Verbindingsweg-Stationsstraat
  7. Mechelen: Hoek Hoogstraat-Sint Jacobstraat
  8. Melle: Gemeenteplein (hoek Brusselse steenweg), 9090 Melle
  9. Temse: kruispunt N16/Hoogkamerstraat
  10. Turnhout: kruispunt Steenweg op Anwerpen-Kempenlaan

Meer tekst en beeld