Nieuwsbrief Fietsersbond Ieper - januari 2019

19/01/2019 - West-Vlaanderen - Ieper

Beste Wensen

Aan elk van jullie en jullie familieleden wenst de Ieperse Fietsersbond een gelukkig 2019! Dat jullie in datgene wat voor jullie belangrijk is een mooi jaar mogen tegemoet gaan! En wat de Fietsersbond betreft zouden we het in fietstermen formuleren:

  • Dat het nieuwe stadbestuur het STUUR in de juiste richting houdt voor wat fietsers betreft .
  • Dat het nieuwe stadsbestuur een KADER schept om de mobiliteit in goede banen te leiden, volgens het STOPprincipe.
  • Dat het nieuwe stadsbestuur open staat voor een GESMEERDE samenwerking.
  • Dat wijzelf de TRAPPERS blijven ronddraaien om te gaan voor meer fietsen.

Verslag open vergadering

Op 14 november 2018 vond de vorige open vergadering van Ieperse Fietsersbondafdeling plaats. Voornaamste agendapunten waren de evaluatie van de voorbije activiteiten en de planning, actiepunten en aanpak voor het komende werkjaar. B.v. de nieuwe Kansennota Westhoek Zuid kwam aan bod, maar er zijn ook plannen om de verschillende veilige fietstrajecten in Ieper op kaart te brengen (zie verder). Je kan alles netjes nalezen in het verslag

Nominatie Groene Pluim

Fietsersbond Ieper is opnieuw genomineerd voor de Groene Pluim in de categorie 'organisatie/vereniging'. Uitreiking zou plaatsvinden op 28 januari 2019. We bezorgen onze leden de officiƫle uitnodiging voor de uitreiking ervan op het moment dat we die ook zelf ontvangen.

Veilige fietstrajecten

Fietsersbond Ieper wil meer Ieperlingen op de fiets krijgen. Goede, toffe en veilige wegen om te fietsen zijn daarom belangrijk. We vragen aan mensen uit de rand van Ieper of vanuit de deelgemeenten om ons mooie fietsroutes aan te geven naar het centrum van Ieper. Schrijf de straten op of duid aan op een plan. En ook de knelpunten geef je mee. Deze kunnen we dan aan het stadsbestuur overmaken. Kaarten die je hierbij kunnen helpen, vind je op deze pagina.

Kansennota Zuidelijke Westhoek

We hebben er lang en hard aan gewerkt, maar hij is klaar: onze kansennota voor de Zuidelijke Westhoek. Dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft. Binnenkort maken we deze nota over aan de beleidsmakers, mobiliteitsactoren en de pers.