Onze Nieuwjaarsbrief aan het stadsbestuur

02/01/2016 - Vlaams-Brabant - Halle

Halle, 1 januari 2016

 

Beste stadsbestuur,

 

Het is voor het eerst dat wij ons in een nieuwjaarsbrief tot u richten. De afgelopen jaren hebben we heel wat overlegd en het moet gezegd, er wordt wat vaker aan de fietsers gedacht.

In 2015 werd de Bergensesteenweg tussen het Bevrijdingsplein en bpost veiliger voor fietsers, kwamen er fietsenstallingen bij, werd het Hallerbos autovrij en kreeg het centrum een grotere  zone 30.

Het mobiliteitsbeleid in Halle is dus wat fietsvriendelijker geworden en dat was ook nodig. Drie jaar geleden maakten we onze voorstellen kenbaar en in oktober 2014 werd op de mobiliteitsavond ‘Halle filevrij in 2020’ door vele burgers duidelijk gemaakt dat het anders moet met de mobiliteit in Halle. Ook de recente stadmonitor leert ons dat bijna alle Hallenaren een fiets hebben, maar dat velen wachten op een betere infrastructuur om de auto vaker in te ruilen voor de fiets.

Om dit doel te halen, zal ‘fietsvriendelijkheid’ niet volstaan. Halle heeft een ‘sterk fietsbeleid’ nodig. Wij, en met ons vele burgers, willen een stad waar fietsen vanzelfsprekend is.

U kent de uitdagingen en er ligt nog veel werk op de plank. Een sterk fietsbeleid komt er niet vanzelf en onze stad heeft nog een hele weg af te leggen. Dit jaar bestaan wij 5 jaar en we zullen ons ook dit jaar verder inzetten om dit mee te helpen vormgeven. Voor beslissingen en realisatie rekenen we op u.

Zo fietsen we samen naar een aangenaam, gezond en veilig 2016!

 

Uw fietskapoenen,

Fietsersbond Halle

 

Halle, waar fietsen vanzelfsprekend wordt!