Openbare onderzoeken in Brussel

12/09/2017 - - Brussels Gewest

 

Er worden op dit moment in het Brusselse Gewest heel wat werken voorbereid waar nieuwe fietsinfrastructuur aangelegd zal worden.
Zoals gewoonlijk kan je als burger een bezwaarschrift indienen bij die openbare onderzoeken.

Vanuit de Fietsersbond hebben we voor vier projecten een model bezwaarschrift uitgewerkt. Het gaat concreet om twee bruggen voor fietsers en voetgangers over het kanaal en om de aanleg van nieuwe fietspaden op de kleine ring. Meer info over die laatste werven kan je vinden via deze link.

Je helpt ons en de vele Brusselaars op de fiets door je stem te laten horen en onze bezwaren ook persoonlijk over te maken aan de verschillende gemeenten.
Dit kan je ofwel per mail door via de link rechtstreeks ons bezwaarschrift  door te mailen naar de gemeente, ofwel door het bezwaarschrift zelf te downloaden, eventueel verder aan te vullen en dan per post of mail naar de gemeente te sturen.

De vier projecten: 

  1. Bouwen van een fiets- en voetgangersbrug tussen de Henegouwenkaai en de Ninoofsesteenweg. Reacties voor dit project moeten uiterlijk op 13 september opgestuurd worden. Hier kan je het bezwaarschrift nalezen mailen kan naar urbanisme@molenbeek.irisnet.be. Via deze link kan je direct mailen met ons bezwaarschrift.
  2. Bouwen van een fiets en voetgangersbrug in het verlengde van de Sint -Mariastraat, over het kanaal. Reacties voor dit project moeten uiterlijk op 15 september opgestuurd worden. Hier kan je het bezwaarschrift nalezen mailen kan naar Overlegcommissie.Stedenbouw@brucity.be. Via deze link kan je direct mailen met ons bezwaarschrift.

  3. Heraanleggen van het stuk van de Kleine Ring van Brussel gelegen tussen het Madouplein (niet inbegrepen) en de Naamsepoort (inbegrepen). Reacties voor dit project moeten uiterlijk op 15 september opgestuurd worden. Hier kan je het bezwaarschrift nalezen mailen kan naar Overlegcommissie.Stedenbouw@brucity.be. Via deze link kan je direct mailen met ons bezwaarschrift.
  4. Herinrichten van het gedeelte van de Kleine Ring gelegen tussen het Louizaplein en de Stalingradlaan, langsheen de Waterloolaan en de Zuidlaan, de Hallepoort, de Henri Jaspar, en de Guldenvlieslaan, voor het verbeteren van het gebruik van de fietspaden. Reacties voor dit project moeten uiterlijk op 15 september opgestuurd worden. Hier kan je het bezwaarschrift nalezen mailen kan naar Overlegcommissie.Stedenbouw@brucity.be. Via deze link kan je direct mailen met ons bezwaarschrift.

Daarnaast lopen er nu nog andere openbare onderzoeken waar je zelf gerust een bezwaarschrift voor kan indienen.
Wil je graag meewerken met de afdeling in Brussel aan het voorbereiden van openbare onderzoeken? Mail gerust en we helpen je verder op weg.