Opstart Fietsersbond Houthalen-Helchteren

15/09/2020 - Limburg - Houthalen-Helchteren

Beste fietser uit Houthalen-Helchteren,

Vanuit het complex project Noord-Zuid Limburg willen de Fietsersbonden, de gemeente Houthalen-Helchteren en Studio Noord-Zuid Limburg samen werk maken van een duurzame mobiliteitstransitie en meer de fiets gebruiken hoort daarbij.

Het complex project Noord-Zuid Limburg is een dossier, net als dossiers zoals de vervoerregio of het Kolenspoor, die meerdere gemeenten/steden raken. Vandaar dat de Fietsersbonden in de buurgemeenten Heusden-Zolder, Genk, Zonhoven en Lommel samen besloten dat er nood is aan een Fietsersbond in Houthalen-Helchteren waarmee ze intergemeentelijk kunnen samenwerken om de fiets een plek te geven in dit en vele andere toekomstige dossiers.

Wil jij bijdragen aan de opstart van een Fietsersbond in Houthalen-Helchteren? Deze afdeling komt bij het jaarlijks groeiend aantal afdelingen. Ondertussen zijn er Fietsersbonden actief in meer dan 100 gemeenten om te pleiten voor duurzame mobiliteit en te ijveren voor een volwaardige plaats voor de fiets in het verkeer. En dat is nodig!

Wil jij ook graag bijdragen tot meer fietsgebruik in jouw gemeente en problemen voor fietsers helpen oplossen? Kom zeker eens luisteren of dit iets voor jou is. Wegens de huidige maatregelen rond Corona is het onzeker wanneer een fysieke bijeenkomst mogelijk zal zijn. We gaan daarom virtueel en organiseren een online sessie.  

Op deze opstart bijeenkomst kom je te weten hoe een afdeling van de Fietsersbond werkt en wat het allemaal inhoudt. Dit is een eerste, aftastende en vrijblijvende bijeenkomst: je kan Fietsersbond Houthalen-Helchteren helpen opstarten met een klein of groot engagement, of gewoon eens komen luisteren als sympathisant.

De opstartbijeenkomst van de Fietsersbond Houthalen-Helchteren vindt plaats op:

Dinsdag 24 november om 20u
Online (via Zoom).

Schrijf je in via dit formulier.

Kan je er niet bij zijn op deze eerste bijeenkomst, maar wil je toch graag op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje naar: houthalen-helchteren@fietsersbond.be