Umicore Brugge krijgt zilver van de Fietsersbond

06/10/2022 - Algemeen

Als eerste werkgever in West-Vlaanderen ontving Umicore Cobalt & Specialty Materials te Brugge afgelopen zomer een zilveren ‘Cycle Friendly Employer Certificate’. De Fietsersbond bekroont hiermee de inspanningen om fietsen naar het werk op de kaart te zetten, want niet minder dan een op zes van de werknemers van Umicore fietst nu al regelmatig naar het werk. Cycle Friendly Employer Certificates zijn Europese fietslabels die in ons land worden uitgereikt door de Fietsersbond.

Cycle Friendly Employer Certification


Umicore Brugge motiveert zijn werknemers met een maximale fietsvergoeding, uitgebreide fietslease met fietsbijstand, verzekeringen en onderhoud, voordelige fietskledij en een technische dienst die kleine herstellingen uitvoert en gestrande werknemers met pech onderweg verder helpt. Bovendien voorziet een recent afgesloten CAO een mooie incentive voor de werknemers als de target van 30.000 gefietste woon-werkkilometers gehaald wordt.  Ook na de werkuren motiveert Umicore Brugge zijn personeelsleden om te fietsen. Zo is er de jaarlijkse deelname aan Sporta ‘MonVentoux’, waarbij de kosten gedragen worden door de werkgever, en sponsort Umicore ook fietstochten en andere fietsactiviteiten die door het personeel worden georganiseerd.
 



Geert Hennebel, Business Line Manager van Umicore Brugge ontving afgelopen zomer de award uit handen van Cindy Raes van Fietsersbond. Umicore Brugge is hiermee de eerste Westvlaamse werkgever met een Cycle Friendly Employer Certificaat. Met het behalen van het zilveren label is meteen de toon gezet voor de provincie. Enkele aanpassingen aan de fietsinfrastructuur binnen het bedrijf en een duidelijk fietsbeleid naar klanten en bezoekers toe kunnen in de toekomst zorgen voor verdere versterking van reeds geleverde inspanningen. Fietsersbond is er van overtuigd dat een gouden CFE label binnen handbereik ligt voor Umicore Brugge.

Cycle Friendly Employer (CFE) Certification is een programma van de European Cycling Federation aanwezig in 14 Europese landen. In België worden certificaten uitgereikt door de Fietsersbond. 

CFE erkent de inspanningen van uw bedrijf om werknemers naar het werk te laten fietsen. Het certificaat maakt uw fietsinvesteringen zichtbaar voor de buitenwereld. Het proces start met een zelfevaluatie, die bepaalt of uw onderneming in aanmerking komt voor het label. Indien dit het geval is, wordt er een meer gedetailleerde audit uitgevoerd en wordt er een rapport geschreven. Het resultaat is een bronzen, zilveren of gouden certificaat.

Meer informatie?

Cindy Raes - Account Manager CFE
0489 88 85 67
cindy.raes@fietsersbond.be
www.cyclefriendly.be