veilige oversteekplaatsen aan de Terhulpsesteenweg

21/06/2019 - Vlaams-Brabant - Druivenstreek

De Terhulpsesteenweg (N275) oversteken is hét knelpunt dat leden van de Fietsersbond signaleren. Daarom roept Fietsersbond Druivenstreek het Agentschap Wegen en Verkeer op om veilige oversteekplaatsen te voorzien aan de Meutedreef , de Charles Melottestraat en de Jean Velgestraat.

De N275 is een gewestweg die de inwoners van Hoeilaart afsnijdt van het Zoniënwoud. Automobilisten mogen namelijk 70 k/u rijden tussen de Meutedreef en de R0. Tussen de verkeerslichten aan de Ildefonse Vandammestraat en deze aan Dolce La Hulpe, is er over een afstand van bijna twee kilometer geen veilige oversteekplaats. Wandelaars, joggers en fietsers, gezinnen met kinderen of paardrijders kunnen niet anders dan wachten.

Het Zoniënwoud is een belangrijke plek waar heel wat mensen ontspanning zoeken, gaan sporten of passeren op weg naar werk of vrije tijd. De Meutedreef is zelfs een officiële fietsknooppuntenroute. Het kan voor de Fietsersbond Druivenstreek niet dat oversteken enkel op een onveilige manier kan gebeuren. Daarom roepen we de overheid op:

  • om oversteekplaatsen te voorzien aan de kruispunten de Meutedreef , de Charles Melottestraat en de Jean Velgestraat. Aan elk van deze kruispunten vertrekken wandel/fiets/paardrijroutes of het zijn belangrijke verbindingsassen voor zachte weggebruikers.
  • om de snelheid minstens te verlagen tot 50 km/u tussen de Meutedreef en de Jean Velgestraat.

 

Er zal een bevraging op onze Facebookpagina lopen waar inwoners en bezoekers die hetzelfde probleem ervaren zich kunnen melden.