"Waar knelt de fiets in Haaltert? 15/10 Knelpuntfietstocht in Haaltert "

05/09/2017 - Oost-Vlaanderen - Haaltert

60 fietsers ondersteunen al trappend oproep Fietsersbond Haaltert voor elimineren knelpunten

De enthousiaste ploeg van Fietsersbond Haaltert organiseerde op zondag 15 oktober een fietstocht van 21 km door de gemeente Haaltert.Het thema sprak duidelijk vele fietsers aan. Een 60-tal mensen kwam opdagen om langs de vele fietsknelpunten te rijden en de politici op te roepen om voor meer veiligheid te zorgen. De tocht passeerde o.a. langs de gevaarlijke Edestraat en Bosstraat, en trok de aandacht op de verraderlijke putten in de Gotegemstraat. De groep genoot van een verfrissing bij het HOC in Heldergem: tenslotte was het toch ook de warmste vijftiende oktober ooit! Het tweede deel van de rit passeerde langs de Lebeke en het dorpscentrum van Denderhoutem,eveneens een uitdaging voor de fietser op het vlak van de veiligheid. Dankzij de aandachtigebegeleiders verliep de fietstocht bijzonder vlot waarvoor ook onze dank.

Met de verkiezingen van volgend jaar in het vooruitzicht vraagt de Fietsersbond een duidelijk engagement van de politieke partijen voor een degelijke fietsinfrastructuur in Haaltert. Fietsersbond Haaltert hoopt dan ook in de volgende jaren dezelfde route terug te kunnen fietsen, waarbij alle gevaarlijke punten definitief zullen zijn weggewerkt.

Hierbij ook een link naar het mooie parcours & foto's van onze tocht.

https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/4919858/fietsroute/knelpuntentocht-haaltert

https://photos.google.com/share/AF1QipM5EWovbnX7_gVjgpyS-yl2SHzjcVBPTm4Vu_gmvmpNfMpDAQHPirXp2Qr0b8U2oA?key=aER4cWVkUFVmM2Jib1ZDaEpROEgzcnlMNlVoNFNn

Link lijst knelpunten & foto's knelpunten

https://www.proximuscloud.be/web/app/share/invite/eeSrb5SPGs