Week van de Vrijwilliger

28/02/2021 - Algemeen

Van 27 februari tot 7 maart is het Week van de Vrijwilliger. Wist je dat de Fietsersbond zo'n 1.000 vrijwilligers telt? Zij zetten zich in voor veilig en comfortabel fietsen in jouw buurt. Benieuwd of er een Fietsersbond afdeling is waar jij woont? Ontdek het hier! Wil je je graag zelf vrijwillig inzetten? Dat kan! Lees er alles over. 

Vrijwilliger in de kijker: Heidi Loenders

Eén van die vrijwilligers is Heidi Loenders, oprichtster van de geweldige Fietsersbond Lommel. 

Heidi is 49 en zelfstandig kinesitherapeute in Lommel. Dagelijks motiveert ze mensen om te bewegen én ze engageert zich ook in de sensibiliseringsstrijd voor een schonere luchtkwaliteit. Ze organiseert lezingen en spreekt beleidsverantwoordelijken aan over dit thema.

“De gevolgen van luchtverontreiniging wegen zwaar op onze gezondheidszorg en leiden jaarlijks tot 5000 vroegtijdige sterftes in Vlaanderen.”

Die combinatie van aanzetten tot meer bewegen en zorgen voor een betere luchtkwaliteit, motiveerde haar om in 2019 Fietsersbond Lommel op te starten. Ze is er voorzitster en contactpersoon.  Met een ongelooflijk enthousiasme zet ze zich in voor een fietsvriendelijke omgeving.

“Meer functionele fietsers, meer fietsveiligheid en meer ruimte voor fietsers zijn heel belangrijk voor mij en voor onze Fietsersbond.

De fiets is voor mij een gezond, gemakkelijk, ontspannend en vaak sneller vervoermiddel.

Mijn bakfiets gebruik ik voor allerlei transport en ook voor fietsvakanties met onze hond.

Maar de leukste fietservaringen beleef ik toch als vrijwillige fietspiloot van de Lommelse riksja, een project dat ik samen met Zorggroep Lommel vorig jaar heb opgestart. Mensen met beperkingen laten genieten van ons fietsparadijs geeft dubbel fietsgeluk.”

Bedankt Heidi voor jouw enthousiasme, voor jouw belangeloze inzet!

Bedankt aan al onze vrijwilligers!