Zeven reden om toch te blijven fietsen in de winter.

26/12/2016 - Vlaams-Brabant - Halle

De verleiding is groot om gezellig binnen te blijven en je lekker warm te houden of je fietsverplaatsingen op een laag pitje te zetten. Toch zijn er voldoende reden om wel je fiets te pakken.

  1. Antigriep. Een eindje fietsen helpt om je weerstand op te bouwen. Zeker bij een zonnetje maakt je lichaam extra vitamine D en endorfine aan. Dat laatste geeft je een goed gevoel, en dat is goed tegen winterdipjes en neerslachtigheid.
  2. Rust. In de winter is het veel rustiger, dus je hebt meer ruimte en tijd om nog beter om je heen te kijken en te genieten.
  3. Filevrij. ’s Winters pakken meer mensen de auto of openbaar vervoer, daarom is het handig de fiets te pakken voor woon-werkverkeer. Je staat niet in een opgepropte trein vol hoestende mensen of in de file. Daar win je tijd en goed humeur mee!
  4. Caloriën. Omdat je lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven, verbrand je in de winter meer caloriën dan in de zomer. Dus afvallen gaat sneller dan in de zomer.
  5. Koud. Fietsen in de winter is inderdaad een stukje kouder dan in de zomer. Maar je zult ontdekken dat je jezelf snel warm fietst. Bovendien blijft je lichaam langer warm door een verbeterde bloedcirculatie.
  6. Zuurstof. Door vaker te fietsen kom je meer buiten en krijg je meer frisse lucht. Niet alleen goed voor je luchtwegen, maar ook voor je hersenen, bloeddruk en hartslag.
  7. Mooi. De natuur is ’s winters ook heel mooi. Dieren die lopen te grazen in de mist, of kale bomen die afgetekend staan tegen een strakblauwe lucht. Bovendien, als je vaker fietst, zie jij als eerste de tekenen van het naderende voorjaar.

Gebaseerd op tips van Grote Routepaden.