Verlichtingscampagne 2021

 

Net als in 2020 organiseren we dit jaar weer, samen met AXA, een verlichtingscampagne! 

De dagen worden korter, het is later licht en het wordt vroeger donker. Dan moeten alle weggebruikers zich goed zichtbaar maken in het verkeer. Dus ook de fietsers! Niets maakt zo zichtbaar als een goed licht. Fietsers zijn dan ook verplicht om reglementaire fietsverlichting op hun fiets te hebben. 

Maar oeioei! Bij het korter worden van de dagen in oktober, merken veel mensen plots op dat hun lichtjes van vorig jaar zoek zijn, dat de batterij leeg is of dat de kinderen nu plots ook fietsen en lichtjes nodig hebben. Met dat idee in het achterhoofd schiet de Fietsersbond in actie en brengen de vrijwilligers (fiets)verlichting!

Hoe ziet de actie eruit? 

  • Preventie-acties op fietspaden & kruispunten: tijdens de actie-periode van 25 oktober tot en met 12 november gaan vrijwilligers van de Fietsersbond op pad. Op een 50-tal strategische plekken in het donker staan ze op de uitkijk voor slecht verlichte fietsers en gaan een gesprek aan over fietsveiligheid. Indien nodig monteren ze de lichtset op de fiets, en geven een flyer mee met preventietips rond fietsverlichting.
  • Goed verlichte fietsers krijgen een warm bedankje en worden in het zonnetje gezet: ze krijgen een lootje van onze heuse verlichtingsloterij. Hoofdprijs is een Cowboy 3 eBike! *lootjes zolang de voorraad strekt.
  • De vrijwilligers-teams van de Fietsersbond bepalen zelf wanneer het beste moment en de plaats voor de actie is. Waar en wanneer je ze kunt tegenkomen is dus een verrassing!
  • Wil je graag weten wat wettelijk verplicht is en welke types verlichting er bestaan? Je vindt het hier