Wat zijn de standpunten van Fietsersbond Lier

Visietekst

Bij onze doorstart hebben we begin 2015 een visietekst voorgesteld, waaruit onze standpunten en voorstellen voor een fietsstad Lier vertrekken. Omdat volgens ons de fiets het meest logische vervoermiddel is in een stad.

Lees onze volledige visietekst.

 

Vesten

Momenteel is fietsen op de stadsvesten verboden van zaterdagmiddag tot en met zondag, wegens vele wandelaars in dit parkgebied. Tegelijk worden de stadsvesten vaak vernoemd als 'fietsring' en zijn ze een veilige route zeker voor meer kwetsbare fietsers, of vaak ook de logische route. Daarom lijkt het ons evident dat het fietsverbod zou verdwijnen en de inzet eerder op veilige routes door de binnenstad moet liggen.

Lees ons volledige standpunt rond fietsen op de vesten.

 

Fietsstraten

Fietsstraten kunnen interessant zijn om de fietsers en wenselijke routes meer zichtbaar te brengen in de stad. Tegelijk zijn ze geen wondermiddel en volstaan ze op zichzelf dan ook niet voor een fietsvriendelijk stadscentrum. Toch pleiten we voor een doordachte invoering met vooral een duidelijke visie achter.

Lees ons volledig standpunt over fietsstraten in Lier.

 

Fietsbeleidsplan 2018-2023

Eind 2017 keurde de stad het fietsbeleidsplan voor de periode 2018-2023 goed. Het bevat wel wat goede elementen en stipt pijnpunten aan, waardoor de fietser een volwaardige plaats kan krijgen in Lier. Alleen missen we de ambitie en de concrete keuzes om tot een echte fietsstad te komen.

Lees onze volledige reactie op het fietsbeleidsplan.