Webinar: OpenStreetMap

Heb je je ooit afgevraagd vanwaar digitale kaarten komen en wie die maakt? Denk aan de Bike to Work routeplanner, aan de kaarten van Pokemon Go, Facebook, Bing, Apple, Westtoer, OsmAnd, Maps.me, Instagram, ...
In deze webinar leren we meer over OpenStreetMap, het open platform dat al deze applicaties gebruiken. Pieter Vander Vennet, expert in OpenStreetMap en routeplanning, vertelt ons in geuren en kleuren wat het is, wat het zo succesvol maakt en hoe je er zelf aan kunt meehelpen. Daarnaast worden ook enkele tools en typische usecases toegelicht om zélf aan de slag te gaan met deze rijkdom aan data, zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik. Als de Bike to Work app of een andere routeplanner je favoriete fietsdoorsteek niet neemt, leer je tijdens deze workshop hoe je dit zélf kan aanpassen!
We vragen om voor de webinar cyclofix.osm.be/map/ uit te testen en er een account te maken. Dit spaart tijd tijdens de workshop.

Wanneer?  Dinsdag 15 december om 20u (vanaf 19u45 welkom om de Zoom-functionaliteiten uit te testen voor wie hier niet vertrouwd mee is)

Waar? Online, via Zoom 

Schrijf je in via het formulier onderaan. Dan wordt de Zoom-link de dag zelf bezorgd.