Zwalm heeft nu ook een fietsersbond

fietsen in Zwalm - een logische keuze

Vindt u dat fietsen in Zwalm soms een hachelijke onderneming is. Vindt u dat de fietser in Zwalm (meer) ruimte moet krijgen, ook op hoofdwegen en in dorpscentra en dat er fietsinfrastructuur moet bijkomen of worden verbeterd. Zou u ook graag hebben dat jouw kinderen zorgeloos en zelfstandig naar school kunnen fietsen of achter een brood kunnen gaan. Vindt u ook dat de fiets meer moet gestimuleerd worden als logische vervoerskeuze voor woon-werk en functionele verplaatsingen. Vindt u ook dat mobiliteit in de eerste plaats vanuit het standpunt van de zwakke weggebruiker moet worden getoetst. Vindt u dat een gedegen en ge├»ntegreerd snelheidsbeleid met handhaving een belangrijke voorwaarde is voor algemene fietsveiligheid met de talrijke landelijke wegjes die Zwalm rijk is.

Als lokale fietsersbond willen we jouw belang als fietser in Zwalm maximaal verdedigen. We streven ernaar om een gesprekspartner te worden van het gemeentebestuur voor onder andere de mobiliteit en fietsinfrastructuur in onze gemeente. Wij zullen acties houden of activiteiten organiseren om de plaats van de fietser in onze gemeente zichtbaarder te maken. We willen samen met de inwoners van Zwalm en het gemeentebestuur oplossingen zoeken voor verkeersproblemen, onveilige punten en de fiets terug op de kaart zetten als vanzelfsprekende mobiliteitskeuze.

Ben je geïnteresseerd in onze werking en wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze initiatieven of heb je specifieke vragen/suggesties over fietsmobiliteit in Zwalm? Stuur een mail naar zwalm@fietserbond.be of spreek een van de kerngroepleden aan. De kerngroep van fietsersbond Zwalm dat zijn: Toon Petermans, Toon Westra, Martijn van der Wal, Jochen Morel en Vicky Van Ooteghem.