Fietstochten en -vakanties

Cycling Belgium's Waterways
Een prachtig Engelstalig site waarin je van een doorgewinterde hobbyist kan leren hoe en waar de Belgische waterwegen befietst kunnen worden!
www.gamber.net/cyclebel

Eurovelo
De Europese Fietsersbond ECF heeft recent een kaart uitgegeven, waarop 12 bewegwijzerde fietsroutes in Europa zijn geprojecteerd. Bekende routes van de twaalf zijn Route 1, de North Sea Cycle Route en de EuroVelo route 6, van de Atlantische Oceaan tot aan de Zwarte Zee...
www.ecf.com/projects/eurovelo-2/

Fietsen123
Alles over fietsen, fietsroutes en fietsvakanties. Handige tests van fietsen en fietsaccesoires!
www.fietsen123.be

Fietsen Moet Kunnen
Als lid van de Fietsersbond betaal je het eerste jaar dat je je abonneert op 'Fietsen Moet Kunnen' € 15 i.p.v. € 17,50. 'Fietsen Moet Kunnen' is een niet-commercieel tijdschrift, samengesteld door vrijwilligers die hun fietservaringen willen delen. Het verschijnt vijf keer per jaar. Je brengt je abonnement in orde door het bedrag over te schrijven op rekeningnummer 068-2163598-40 met vermelding van je lidnummer.
www.fietsenmoetkunnen.be

Fietsnetwerk Vlaanderen

Knappe site waarmee je snel een tochtje langs het onvolprezen knooppuntennetwerk in Vlaanderen en omgeving kan samenstellen. Het lijstje met knooppunten kan afgedrukt worden of naar je GPS gestuurd.
http://www.fietsnet.be/

Fietsnetwerk Nederland
Handige planningswebsite voor tripjes in Nederland. Je vindt er o.a. fietsvriendelijke  overnachtingsplaatsen en bezienswaardigheden.
www.fietsnetwerk.nl

Fietsroutes

  • Veelzijdige website met talrijke Fietsroutes in België, Nederland en verder. Met fiets(vakantie)nieuws: www.fietsen.123.nl
  • 5000 mijlen fietsroutes doorheen England. Met kaartjes: www.sustrans.org.uk
  • Meer dan 400 beschreven fietsroutes in Vlaanderen. Met zoekmotor: www.fietsroute.org

Fietsen met kinderen

Fietsenmetkinderen.info wil fietsende families met vakantieplannen informeren en inspireren. Het is een trefpunt voor vakantiefietsende ouders. Volgens het principe: Voor ouders, door ouders. Op deze plaats vind je veel ervaringen en tips van anderen.

www.fietsenmetkinderen.info

Grinta!
Het magazine voor de actieve fietser waarin alle facetten van het fietsen aan bod komen: van verrassende fietsavonturen in binnen- en buitenland tot fietsroutenetwerken in Vlaanderen, tips voor training, voeding, verzorging en materiaal en testen van fietsen en fietsmateriaal.

Als lid van de Fietsersbond betaal je voor een instap-jaarabonnement op Grinta! (zes nummers) maar 22,75 euro i.p.v. 29,70 euro.
Profiteer van de speciale korting

Icycle
Als beginnende wielertoerist of recreatieve fietsliefhebber is het soms moeilijk om waardevolle informatie op het internet te vinden. Icycle.be rijdt het gaatje dicht als informatieve wegwijzer in jullie zoektocht naar leuke fietsroutes, recreatieve toertochten en fietsevents. Voor enkele uurtjes fietsplezier tot meerdaagse uitdagingen. Zowel kortbij als (ver) over de grenzen. Onder het motto "velo = love"!
www.icycle.nu

Koninklijke Belgische Wielrijdersbond
www.belgiancycling.be

Landelijke Fietsroutes
Grote Routepaden (GR), Landelijke Fietsroutes (LF), provinciale en lokale fietscircuits, kaartjes, wandelroutes, ...
www.groteroutepaden.be

De Natuurvrienden
Een sociaal-culturele en milieubewuste vereniging voor vrije tijd.
www.denatuurvrienden.be/fietsen

Smove
Een platform voor wie wil autominderen met verhalen over duurzame mobiliteit, goede voorbeelden en ook tips voor een vakantie met de fiets.
www.smove.be/wegwijs-duurzame-mobiliteit/op-reis-met-de-fiets

Toeristische diensten provincies
Toerisme Provincie Antwerpen
Toerimse Limburg
Toerisme Oost-Vlaanderen
Toerisme Vlaams-Brabant
Westtoer

De Vakantiefietser
Veelzijdige webstek en magazine over fietsreizen
www.vakantiefietser.be

Velo-Ravel
Informatie over autovrije routes, hoofdzakelijk in België.
www.velo-ravel.net

Vlaamse Wielrijdersbond
De Vlaamse Wielrijdersbond groepeert duizenden wielertoeristen en wielertoeristenclubs.
www.vwb.be

Vrienden op de Fiets

Een netwerk van 4.000 overnachtingadressen voor fietsers en wandelaars
www.vriendenopdefiets.nl

Cycling Vlaanderen
Samen met de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles (FCWB) neemt Cycling Vlaanderen het wielrennen in België op sleeptouw.
Cycling Vlaanderen


www.wielerbondvlaanderen.be

VOS Travel is ruim 25 jaar gespecialiseerd in de organisatie van actieve reizen. 120 fietsvakanties - zowel als standplaatsverblijf als trektochten - bezorgen u een onbegrensd fietsplezier in 20 landen in Europa. Uw door eenVOS Travel-verkenner opgemaakt Nederlandstalig roadbook staat garant voor een individuele en zorgeloze ontdekking. Onze persoonlijk geselecteerde hotels en uitstekende streekdiners laten u optimaal genieten en voor uw comfort organiseren wij ook graag uw bagagevervoer en eventuele fietshuur. VOS Travel biedt aan leden van de Fietsersbond 5 % korting (per lidnummer) op voorwaarde dat deze korting meteen bij reservatie gemeld wordt. Eén korting per lidnummer (niet cumuleerbaar met andere kortingen): www.vostravel.be

ZuiDERHuiS biedt over heel Europa zowel recreatieve fietsvakanties met of zonder bagagevervoer aan, als speciale gezinsfietsreizen, unieke fietscitytrips, fiets- en vaarreizen en trips voor de meer sportieve fietser. Ontdek ons volledige aanbod op www.zuiderhuis.be/fietsvakanties. We hebben voor elk wat wils. De nadruk ligt bij ons op kwaliteit. Kwaliteit van de hotels, van het eten, van de fietsen, van de fietsroutes… Kortom: fietsvakanties voor wie net dat tikje meer wil! Als lid van de Fietsersbond krijg je van ons 30 euro korting op je fietsvakantie. Eén korting per geboekte fietsvakantie. Vermeld bij je reservatie lidnummer en we verrekenen de korting meteen op je bestelbon. (Niet cumuleerbaar met andere kortingen.)