Leer zelf fietsen herstellen

Samen je fiets herstellen

  • Repair Cafés zijn gratis bijeenkomsten waar mensen (samen) spullen herstellen. Materiaal en know-how zijn aanwezig, jij brengt je kapotte voorwerp mee naar de reparateurs. Meestal is er ook een fietshersteller. Repair cafés duiken op in heel Vlaanderen en Brussel, soms eenmalig en soms op vaste tijden op een vaste plaats. Raadpleeg de kalender!
  • Fietskeuken Antwerpen: Wil je graag leren hoe je zelf je fiets kan herstellen? Heb je zelf niet het juiste gereedschap of weet je niet hoe er aan te beginnen? Fietskeuken Antwerpen is een plek om aan je fiets te sleutelen met uitleg en ondersteuning van enkele sympathieke fietsenkenners. De Fietskeuken vindt één of twee keer per week plaats, raadpleeg de kalender.
  • Fietskeuken Gent: Doe-het-zelf reparatie en onderhoud, met aansluitend een lekkere maaltijd. Gereedschap, heel wat vervangstukken en experts om je te helpen zijn aanwezig. Of kom gewoon langs om iets te drinken en over koetjes en fietsen te keuvelen! Elke maandag 14u tot 18u en elke donderdag 18u tot 22u in de Brugse Poort en Ledeberg.
  • Cyclo verzorgt de Fietspunten in Brussel. Ze bieden open ateliers en herstelcursussen.

Cursussen en opleidingen

Antwerpen

Brussel

Instituut Anneessens-Funck biedt fietsherstellen aan in het secundair beroepsonderwijs: Tweewielers en lichte verbrandingsmotoren

Gent

Kortrijk

Leuven