22 November 2023 20u filmvoorstelling "Women don't cycle" in Weerde

01/11/2023 - Vlaams-Brabant - Zemst

We nodigen jullie graag uit op onze filmavond in samenwerking met Femma Weerde en KWB Weerde op woensdag 22 november 2023 in Ons Huis in Weerde. We vertonen  de documentaire "Women don’t cycle" in aanwezigheid van de regisseur Manon Brulard zelf. 

Waarschijnlijk nemen jullie regelmatig de fietsen mee op reis of ondernemen jullie een fietsvakantie in eigen land of in een buurland, maar wat Manon en Dries ondernamen is toch andere koek. 

In 2019 stapten Manon Brulard en haar vriend Dries Van Ransbeeck op hun fiets aan de Brusselse Grote Markt om 11 maanden, 21 landen en 13 500 km later aan te komen in Tokio. Manon maakte tijdens haar reis een mooie en pakkende documentaire over wat het betekent om als vrouw te fietsen in landen over heel de wereld.  “Women don’t cycle” is een inspirerende, warme en persoonlijke documentaire over fietsen, langzaam reizen en vooral over sterke vrouwen en hun geweldige levensverhalen.

Deze reis heeft hen zo geïnspireerd dat ze zich nu volledig wijden aan het toegankelijker maken van traag reizen. Toen ze terug waren hebben ze de organisatie "Welcome To My Garden" opgezet. Een wereldwijd netwerk van meer dan 5700 burgers die hun tuinen openstellen zodat reizigers te voet of met de fiets er gratis kunnen overnachten. Een tiental daarvan bevinden zich op grondgebied van onze deelgemeentes in Zemst. 

Op 22 november vertonen we de documentaire “Women don’t cycle” in Ons Huis in Weerde en krijgen we na de film de kans om aan Manon zelf te vragen hoe ze dit allemaal beleefd heeft. Deuren gaan open om 19:30u, de filmvertoning start om 20:00u. Inkom 5€ , gratis voor Leden van de Fietsersbond, Femma  Weerde of KWB Weerde.