28-29 mei: Fietstweedaagse Henegouwen

21/12/2015 - Antwerpen - Edegem

Tijdens de fietstweedaagse van 2016 gaan we op ontdekkingstocht in de Borinage.

Het is een streek met een rijke geschiedenis waar het goed fietsen is en heel wat valt te beleven. Om de afstand te overbruggen, doen we een stukje met de trein. De fietsen en de bagage gaan mee op een lichte vrachtwagen. We overnachten in de mooie jeugdherberg van Mons, waar we ook het avondmaal en het ontbijt gebruiken.

Zondagmiddag is een warme maaltijd voorzien. We fietsen langs het chateau-fort d'Ecaussinnes, langs het 100 jaar oude Canal du Centre historique met unieke scheepsliften en bruggen, we maken een avondwandeling door Mons (culturele hoofdstad 2015), we bezoeken het natuurgebied "les Marais d'Harchies" en een eeuwenoude kalkoven. Onze tour d'Hainaut eindigt zondagnamiddag in Doornik.

We vertrekken in Edegem op zaterdag 28 mei om 8u op het gemeenteplein. Zondag 29 mei zijn we terug om 19u, een hele ervaring rijker. De kostprijs voor het hele weekend bedraagt 75 euro met overnachting in 4-persoonskamers. Overnachten in een 2-persoonskamer kan ook mits een supplement van 6 euro per persoon.

Inschrijven via dit formulier - maar wees er snel bij want 'vol is vol' !

Wie nog vragen heeft, kan terecht bij bij Leo Deleu op 0476/201.365 of fiets.edegem@gmail.com.