De Wetstraat op 3 rijstroken, een logische stap!

13/07/2017 - Algemeen

Op dit ogenblik zijn er werken op de Wetstraat. Het gemotoriseerde verkeer is beperkt tot 2 rijstroken in plaat van de normale 4.  Voor de Fietsersverenigingen zijn deze werken om  het ideale moment om een herverdeling van de openbare ruimte te vragen, met meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

Spijtig genoeg moeten de fietsers nog steeds gebruik maken van een smalle strook die ze moeten delen met de voetgangers. Een onaangepast inrichting die tot op vandaag leidt tot vele conflicten tussen fietsers en voetgangers. Een herinrichting van de Wetstraat met meer ruimte voor de actieve modi en een rijstrook minder voor het gemotoriseerde verkeer is noodzakelijk om fietsers en voetgangers voldoende ruimte te geven.

We vragen dan ook dat ook dat na afloop van deze werken, net zoals in 2012, een rijstroook wordt vrijgemaakt voor het fietsverkeer. Het is het ideale moment om met een proefopstelling een echte herinrichting te testen. Brusselaars vragen steeds duidelijker een leefbare stad met meer ruimte voor de fietser. Met de invoering van de voetgangerszone werd de verandering ingezet. Waar wachten onze politici op om de logische volgende stap te zetten. Een Wetstraat op maat van fietsers en voetgangers. 

 

Contact roel De Cleen 0486.306.604